7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor revine cu dueluri de gală în sferturi

Liga Campionilor revine cu dueluri de gală în sferturi

Liga Campionilor ne va încanta, din nou, începând cu această săptămână. Pe 6 si 7 aprilie (astăzi şi mâine) vor avea loc primele partide din sferturile de finală, în vreme ce disputele retur se vor desfăşura peste o săptămână, pe 13 şi 14 aprilie. Toate cele patru partide se vor disputa de la ora 22.00.

City, marea favorită în meciul tur

Două echipe obişnuite să iasă din competiţie încă din optimi, Manchester City şi Borussia Dortmund, se vor întâlni, în această seară, într-un meci mai mult decât interesant. Nemţii au probleme importante de efectiv, în frunte cu Jadon Sancho. Britanicul ce a crescut la juniorii lui City nu s-a refăcut complet după o accidentare şi va rata disputa de pe „Etihad”. Pe lângă acesta, „galben-negrii” nu îi vor avea la dispoziţie nici pe Witsel, Zagadou, Schmelzer şi Moukoko. În acelasi timp, City se poate considera extrem de norocoasă, aceasta neavând nici o absenţă.

Manchester City este liderul campionatului englez, fiind pe cale să câştige actuala ediţie de Premier League, având 17 puncte în plus faţă de Manchester United, dar şi 2 meciuri mai mult disputate. „Cetăţenii“ s-au impus lejer în precedenta rundă de campionat, 2-0 în deplasare cu Leicester, Mendy şi Gabriel Jesus fiind marcatorii celor două goluri.

În optimi, City a trecut de Borussia Monchengladbach, cu 4-0 la general, 2-0 în ambele partide.
Aflată pe 5 în clasamentul din Bundesliga, având 43 de puncte, cu 7 mai puţin decât Eintracht Frankfurt, echipa de pe locul 4, Dortmund traversează o perioadă proastă, luând doar 7 puncte în 5 runde. În optimi, nemţii au trecut de Sevilla după 5-4 la general, 3-2 în Spania şi 2-2 pe teren propriu.

Cele două formaţii s-au întâlnit în grupele Ligii Campionilor în ediţia 2012/2013. Atunci s-a înregistrat o remiză pe Etihad, scor 1-1 şi o victorie a lui Dortmund pe Signal, scor 1-0.

De remarcat faptul că Ovidiu Haţegan va oficia această partidă. Arbitri asistenţi la acest meci au fost delegaţi Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Al patrulea oficial va fi István Kovács. În materie de VAR au fost numiţi italienii Marco Di Bello (arbitru), respectiv Paolo Valeri (asistent).

Real Madrid – Liverpool, „finala“ din sferturi

De asemenea, astăzi va avea loc şi reeditarea finalei Ligii Campionilor din 2019, Real Madrid – Liverpool. Disputa din sferturi le regăseşte pe cele două formaţii după victorii în campionat. „Galacticii” au dispus de Eibar cu 2-0, în vreme ce „Cormoranii” au trecut de Arsenal cu 3-0. Însă, chiar şi aşa, atât Real Madrid, cât şi Liverpool, nu pot fi mulţumite cu rezultatele de până acum. Astfel, prestaţia din CL le poate salva realmente sezonul.

Real Madrid este cea mai galonată echipă a Europei, cu 13 trofee de Champions League, incluzând patru în ultimii șapte ani. Pe de altă parte, aceasta a fost eliminată în optimi în fiecare din ultimele două ediții, o dată de Ajax și o dată de Manchester City, așa că madrilenii nu concep să rateze din nou prezența în careul de ași al competiției.

În sezonul acesta, „Los Blancos“ nu s-au mai încurcat în optimi, trecând lejer de Atalanta cu o dublă victorie (1-0, 3-1). Zidane nu se va putea baza pe serviciile căpitanului Sergio Ramos, acesta fiind accidentat. Vor mai lipsi Dani Carvajal și Federico Valverde, aceștia venind după accidentări ceva mai vechi. În schimb, Eden Hazard și-a revenit după probleme musculare și va face parte din lot, dar cel mai probabil nu va fi forțat din primul minut.

Liverpool, în revenire de formă

După o serie neagră de rezultate, cu opt eșecuri în decursul a 12 meciuri, Liverpool pare că și-a mai revenit venind după trei victorii consecutive: 2-0 cu Leipzig, 1-0 cu Wolves și 3-0 în weekend cu Arsenal. Echipa lui Klopp a reintrat astfel în lupta pentru un loc de Liga Campionilor, ocupând în acest moment poziția a șasea în Premier League, cu 49 de puncte. De remarcat faptul că Liverpool nu a mai bifat un rezultat de egalitate de 15 meciuri.

De la Liverpool vor lipsi în continuare Jordan Henderson, Joel Matip, Joe Gomez și Virgil van Dijk. În ceea ce privește echipa de start, aceasta ar trebui să fie similară cu cea utilizată în meciul cu Arsenal.

Partida de pe stadionul „Alfredo di Stefano” va fi arbitrată de Felix Brych. Acesta va fi ajutat la cele două linii de conaţionalii săi, Mark Borsch şi Stefan Lupp. Al patrulea oficial va fi Tobias Stieler. Şi reprezentanţii VAR sunt tot nemţi, în speţă Marco Fritz (arbitru), respectiv Sascha Stegemann (asistent).

Citeşte şi: Liga Campionilor / Ovidiu Haţegan, delegat la meciul Manchester City – Borussia Dortmund

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS