18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFRF a stabilit "bătăliile" din play-off-ul şi play-out-ul Ligii 2

FRF a stabilit „bătăliile” din play-off-ul şi play-out-ul Ligii 2

Astăzi, la Casa Fotbalului, a fost stabilit, prin tragere la sorţi, ţintarul play-off-ului din Liga 2. Cele şase echipe calificate în play-off sunt următoarele: FCU Craiova, Dunărea Călăraşi, CS Mioveni, FC Rapid, AFK Csikszereda şi ASU Poli Timişoara. Acestea vor susţine partide tur-retur, rezultând astfel 10 meciuri pentru fiecare formație.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1. Ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1. Barajul pentru promovarea în Liga 1 se va disputa pe 29 mai şi 2 iunie 2021.

În urma tragerii la sorţi care a avut loc în sala „Nicolae Dobrin”, de la sediul Federaţie Române de Fotbal, programul play-off-ului este următorul:

În faza play-off-ului se va intra cu toate punctele acumulate în sezonul regular. Clasamentul este următorul: 1. FCU 35 puncte, 2. Călărași 34, 3. Mioveni 33, 4. Rapid 33, 5. Csikszereda 32, 6. ASU Poli 32.

Programul meciurilor din play-out-ul Ligii 2:

Totodată, s-au stabilit, prin tragere la sorţi, şi meciurile din play-out-ul Ligii 2, care va cuprinde două grupe. În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului vor retrograda locurile 6 și 7. Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menținerea în Liga 2. Barajul pentru evitarea retrogradării se va disputa pe 15 mai şi 22 mai 2021.

În Grupa A vor activa echipele: Farul Constanţa, Metaloglobus Bucureşti, Universitatea Cluj, Fotbal Comuna Recea, Ripensia Timișoara, CSM Slatina și Pandurii Târgu Jiu.

În Grupa B a play-out-ului vor evolua formaţiile Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploieşti, SCM Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, CSM Reșița și Aerostar Bacău.

În play-out, echipele vor intra cu punctajul obținut în sezonul regular.

Citeşte şi: Preliminarii CM 2022 / Tricolorii au scăpat „ieftin“ cu Germania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS