14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO U21 / România - Olanda 1-1. Un punct mare obținut cu o echipă tare

EURO U21 / România – Olanda 1-1. Un punct mare obținut cu o echipă tare

Un debut foarte, foarte bun pentru România la Campionatul European U21! „Tricolorii mici“, sub comanda lui Adrian Mutu, au reușit să nu piardă împotriva unei naționale extrem de puternice a Olandei, care este cunoscută deja prin puterea ofensivă și prin atacurile în lanț. A fost 1-1 la Budapesta într-un meci interesant, în care am avut chiar și șansa victoriei spre final. Dar, și cu acest rezultat, ne putem declara mulțumiți și plecăm cu multă încredere înainte de meciul cu Ungaria, care s-ar putea arăta decisiv pentru calificarea în sferturi.

Așa cum era de așteptat, după ce au înscris 47 de goluri în cele 10 partide din preliminariile pentru acest European, olandezii au ieșit la atac încă de la primul fluier. La capitolul posesie, după 45 de minute putem spune că am fost „zdrobiți“, dar scorul de pe tabelă era unul foarte bun, 1-1.

Echipa de peste 100 de milioane de euro trimisă în teren de Van de Looi a pus o presiune constantă pe defensiva noastră, iar în minutul 16 a reușit să și deschidă tabela. Schuurs a trimis imparabil cu capul din mijlocul careului, după ce Ciobotariu l-a „pierdut“ pe drum, iar misiunea României părea să se îngreuneze tot mai mult. Doar că, a urmat momentul „magic“ al lui Ciobanu, care a executat impecabil și, totodată, imparabil o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri și astfel a restabilit egalitatea. Tabela a rămas nemodificată până la pauză, chiar dacă jucătorii „Portocalei Mecanice“ au insistat cu foarte multe centrări și cornere.

Cu posesia nu se câștigă un meci

Reveniți de la vestiare, băieții lui Adi Mutu s-au închis și mai mult în defensivă, în timp ce adversarii au stat cât mai mult posibil cu mingea la picior. Dominarea olandezilor a fost copioasă, dar ocaziile importante au fost împărțite. Dacă Vlad a avut două parade excelente la șuturile de la distanță trimise de batavi, Pașcanu a irosit cea mai mare oportunitate de gol a României din partea secundă. Acesta a trimis bine cu capul din careul advers, dar portarul Olandei a avut un reflex de senzație și a respins în cornel.

România a fost mai insistentă în ultimele 20 de minute, a încercat să țină mai mult de minge și au mai apărut și câteva șuturi spre poarta batavilor. Mai mult de atât, în minutul 92 Ciobanu a fost aproape de golul victoriei, dar șutul său a fost respins în corner de portarul Olandei. În cele din urmă, meciul s-a încheiat 1-1, iar România a obținut un punct foarte bun cu una dintre reprezentativele „grele“ de la acest European.

România: Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruțan (88, Itu) – Ganea (80, Petre), Mățan (72, Oaidă). Selecționer: Adi Mutu.

În celălalt meci din grupă, Germania a trecut la pas de Ungaria cu scorul de 3-0 și s-a instalat pe prima poziție în grupă.

Pentru „tricolorii mici“ va urma duelul cu Ungaria. Partida este programată sâmbătă, de la ora 19.00.

Citește și: România – Macedonia de Nord / Ianis Hagi: „Veți vedea în 2021 o națională mai bună!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS