10.8 C
Craiova
luni, 19 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Sport Fotbal Nu a scăpat! Sebastian Colţescu, suspendat de UEFA până la finalul sezonului

Nu a scăpat! Sebastian Colţescu, suspendat de UEFA până la finalul sezonului

Arbitrul craiovean Sebastian Colţescu, acuzat că a proferat un termen rasist în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, întrerupt pe 8 decembrie, a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului. La rândul său, asistentul Octavian Şovre, care a oficiat la aceeaşi partidă, a primit o mustrare, informează Agerpres. UEFA a decis că Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre au încălcat la acel meci „obligaţia de a se comporta într-o manieră adecvată“, însă nu se fac vinovaţi de rasism.

În altă ordine de idei, UEFA a anunţat că Pierre Achille Webo, antrenorul secund al lui Istanbul Başakşehir, a fost suspendat un meci pentru „conduită nesportivă“.

Iată comunicatul de luni al UEFA:

„În urma unei investigaţii efectuate de un inspector de Etică şi Disciplină al UEFA în legătură cu evenimentele care au făcut ca meciul din sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor UEFA dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK de pe 8 decembrie 2020 să fie întrerupt şi a procedurilor ulterioare deschise împotriva oficialilor partidei, dl. Sebastian Constantin Colţescu şi dl Octavian Şovre, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA (CEDB) a luat următoarea decizie:

– Să îl suspende pe dl. Sebastian Constantin Colţescu de la îndeplinirea oricărei activităţi de arbitru până la finalul sezonului 2020-2021, adică până pe 30 iunie 2021, pentru încălcarea Articolului 11 (1) din Regulamentul disciplinar al UEFA (DR) şi a Articolului 6(1) din termenii şi condiţiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA (GTC), adică pentru comportament inadecvat în timpul unui meci sub egida UEFA la care a fost numit.

– Să îi ordone dlui Sebastian Constantin Colţescu să participe la un program educaţional înainte de 30 iunie 2021 în condiţiile stabilite de serviciile de arbitraj ale UEFA.

– Să îl sancţioneze cu mustrare pe dl. Octavian Şovre pentru încălcarea Articolului 11 (1) din DR şi a Articolului 6(1) din termenii şi condiţiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA (GTC), adică pentru comportament inadecvat în timpul unui meci sub egida UEFA la care a fost numit.

– Să îi ordone dlui Octavian Şovre să participe cât mai rapid la un program educaţional, însă înainte de 30 iunie 2021, în condiţiile stabilite de serviciile de arbitraj ale UEFA.

– Prin această decizie, CEDB a considerat prin urmare că ambii oficiali de la acea partidă au încălcat articolele 11(1) DR şi 6(1) GTC (obligaţia de a se comporta într-o manieră adecvată), însă nu şi Articolul 14 DR (rasism şi alte conduite discriminatorii).

CEDB cere UEFA să instruiască oficialii în privința limbajului

CEDB a fost de asemenea de acord cu EDI că oficialii UEFA ar trebui să fie instruiţi în mod adecvat şi specific pentru a lua decizii mai bune cu privire la alegerea limbii şi a cuvintelor care vor fi utilizate în competiţiile UEFA. În context internaţional, utilizarea corectă a limbajului este esenţială pentru a evita situaţii cum au fost cele care au avut loc la meciul menţionat mai sus.

Motivarea deciziilor va fi publicată în timp util.

În legătură cu acelaşi meci şi cu cartonaşul roşu al antrenorului secund al lui Istanbul Başakşehir FK, Pierre Achille Webo, care a avut loc înainte de incidentele care au dus la sancţiunile de mai sus şi prin urmare nu a fost provocat de ele, CEDB a luat următoarea decizie:

„Să îl suspende pe antrenorul secund al lui Istanbul Başakşehir FK, dl. Pierre Achille Webo, pentru un (1) meci dintr-o competiţie UEFA la care el participa, pentru conduită nesportivă“.

Citește și: Universitatea II Craiova, perdantă la Cărbuneşti în faţa Gilortului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O femeie și-a bătut socrul până l-a băgat în...

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pe...

ȘTIRI GdS

12 mari cluburi europene au lansat oficial o Super...

Seism în lumea fotbalului european: 12 mari cluburi au oficializat astăzi lansarea Super Ligii! Este vorba despre o competiţie privată, care va face concurenţă...

Miercuri se dă startul CE de gimnastică artistică. România,...

În această săptămână vor debuta Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel (21-25 aprilie 2021), competiţie la care sportivii români au o miză...

Programele Rabla pentru mașini și electrocasnice, operaționale în scurt...

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programele Rabla pentru mașini și pentru electrocasnice devin operaționale în scurt timp, după ce Guvernul va aproba,...

Rețea nouă de alimentare cu apă pe strada Sărarilor

Rețea nouă de alimentare cu apă pe strada Sărarilor, din Craiova. Echipele Companiei de Apă Oltenia au finalizat lucrările în timp record.

Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina sunt peste 500 de...

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu continuă să susțină că în realitate numărul deceselor COVID-19 este mult mai mare și a exemplificat, luni, cu...

Gheorghiţă: Primele centre de vaccinare drive-thru, gata la finalul...

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat luni că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru...