16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României / Chindia - „U“ Craiova 0-1. Știința, pas mare spre câștigarea trofeului

Cupa României / Chindia – „U“ Craiova 0-1. Știința, pas mare spre câștigarea trofeului

Și revanșa a venit! „U“ Craiova a avut o altă față în sferturile Cupei României, în compania aceleiași Chindia Târgoviște, echipă care ne-a pus mari probleme în campionat. După eșecul de sâmbătă și jocul modest prestat de elevii lui Ouzounidis, a venit acest duel decisiv pentru „careul de ași“ al Cupei, competiție în care alb-albaștrii au șanse bune de a triumfa. Atât atitudinea, cât și evoluția oltenilor a fost diferită față de jocul precedent, iar acest lucru s-a concretizat și pe tabela de marcaj. Doar că, jocul lasă în continuare de dorit, iar acest lucru pune mari semne de întrebare pentru următoarele jocuri oficiale. A fost o victorie cu scorul de 1-0 pentru Universitatea, care a devenit, astfel, prima formație calificată în semifinalele competiției.

Știința s-a aflat la conducerea jocului în prima repriză a partidei de la Buzău. Cu mai multe modificări în primul 11 față de meciul de campionat, gruparea din Bănie a dictat ritmul jocului și s-a aflat, aproape în permanență, în jumătatea adversă. Partida a debutat cu o șansă uriașă pentru Chindia de a deschide scorul. Berisha a trimis „balonul“ cu capul, din mijlocul careului lui Pigliacelli, dar bara s-a opus deschiderii scorului.

Din acel moment, trupa lui Săndoi nu a mai contat în ofensivă, iar Știința a început să miște. După mai multe acțiuni personale ale lui Bancu și Baiaram, dar și câteva incursiuni ale lui Ivan, a urmat replica lui Cîmpanu, care s-a arătat decisiv în primele 45 de minute. Tânărul internațional a deschis scorul în minutul 26, după un șut din scurt, din colțul careului. Până la finele reprizei, ocazii notabile nu au mai fost, iar la cabine s-a intrat cu un avantaj minim pentru olteni.

O repriză ca între prieteni

Partea secundă a debutat cu o ocazie importantă a lui Ivan, care nu a reușit să încadreze șutul pe poarta lui Moldovan, dintr-o poziție excelentă. Apoi, treptat, jocul a „murit“, cele două formații parcă mulțumindu-se cu rezultatul înregistrat în acel moment. Dacă Universitatea a avut posesia mingii net superioară, Chindia nu s-a apropiat nici măcar o dată de poarta lui Pigliacelli. Până la ultimul fluier s-au mai evidențiat Cîmpanu, care a ratat o ocazie foarte mare din poziție de unu la unu cu Moldovan, dar și Tudorie, care a trimis un șut frumos, de la marginea careului, fix în bara din stânga a porții dâmbovițeilor. Astfel, primul sfert de finală s-a încheiat cu victoria Craiovei, care accede în penultimul act al competiției.

Chindia: Moldovan – Căpuşă, Piţian, Celea, Kocic – Iacob (35, Dulca), Dumitraşcu – Yameogo, Atanase (35, Neguț), Diaz – Berisha. Antrenor: Emil Săndoi.

U Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, M. Constantin, N. Bancu – Mateiu, Screciu (41, Bic), Nistor – Cîmpanu, Ivan (75, Tudorie), Baiaram (75, Camara). Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Arbitri: Horia Mladinovici – Mircea Grigoriu, Mircea Orbuleț.

Cartonaș galben: Neguț 90.

Pentru Universitatea va urma partida din campionat, cu FC Botoșani. Duelul de pe stadionul „Ion Oblemenco“ va avea loc sâmbătă, 6 martie, de la ora 14.30.

Citește și: Eduard Novak a anunţat: „Suporterii pot reveni la stadioane peste 2-3 luni“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS