10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalChindia - „U“ Craiova, 1-0 final. Săndoi l-a învins pe Ouzounidis, Știința fără idei

Chindia – „U“ Craiova, 1-0 final. Săndoi l-a învins pe Ouzounidis, Știința fără idei

„U“ Craiova pur și simplu nu a reușit să găsească vreun răspuns defensivei „de fier“ propuse de Chindia în acest sezon și a pierdut pentru a doua oară cu același scor, 0-1, în această seară, la Buzău. A fost un joc extrem de modest al elevilor lui Ouzounidis, care nu au pus probleme prea mari la poarta „gazdelor“, iar pe final au fost taxați. Iacob s-a distrat cu apărarea alb-albastră în minutul 79, asta după ce a ratat și o lovitură de la unsprezece metri, iar Săndoi îl conduce, astfel, pe Ouzounidis, cu 1-0, după primul joc direct dintre cele două formații. Va urma un nou duel marți, în Cupa României.

Prima parte a meciului a fost una greu de descris în cuvinte, pentru că cele două echipe au avut obiective clare, diferite: gazdele să se apere și să nu lase niciun spațiu liber de care să profite Cicâldău și compania, în timp ce alb-albaștrii au atacat monoton, au avut inițiativa, dar fără a-și crea mari ocazii. Dacă elevii lui Ouzounidis au trimis doar două șuturi spre poarta adversă, gruparea din Târgoviște a avut o singură oportunitate de a marca, dar și aceea fără prea mare însemnătate. Săndoi, care își va serba ziua de naștere luni, pe 1 martie, a pregătit excelent partida din punct de vedere tactic, motivându-i pe elevii săi să stea aproape de adversarii direcți și să facă pressing agresiv. La capătul primelor 45 de minute, tabela rămăsese intactă, scor 0-0.

Joc mai deschis, Știința mult prea „cuminte“ în ofensivă

La reluare, situația nu a fost mult diferită. Chindia s-a retras din ce în ce mai mult, în timp ce agresivitatea Craiovei s-a intensificat cu cât timpul trecea. Mai mult de atât, Universității Craiova i s-a refuzat și o lovitură de la 11 metri clară, după ce Ivan a fost faultat clar în careu de către Dulca. Doar că, și de această dată, centralul a închis ochii, iar oltenii au luat-o de la început.

Minutul 60 a consemnat și prima înlocuire la Universitatea. Camara a intrat în locul lui Căpățînă, dar acest lucru nu s-a simțit în joc. Unul dintre momentele importante ale meciului s-a petrecut în minutul 70. Dulca a trimis un „balon“ fără prea mari speranțe în careul lui Pigliacelli, Iacob s-a ciocnit involuntar cu Papp, iar centralul a acordat penalti. Chiar dacă alb-albaștrii au contestat vehement decizia lui Kovacs, lovitura de la unsprezece metri tot s-a executat. Doar că, spre dezamăgirea lui Emil Săndoi, Iacob a trimis fix în bara transversală, iar Craiova a răsuflat ușurată.

Iacob și-a spălat păcatele

În cele din urmă, Chindia a profitat de jocul modest al Universității și a dat lovitura tot prin Iacob, după ce a făcut șah-mat apărarea noastră. Pe rând, Screciu și Constantin au fost păcăliți de dribbling-ul lui Iacob, care a finalizat ușor, din centrul careului, pe lângă Pigliacelli. Chiar dacă Ouzounidis a încercat să schimbe și i-a introdus pe teren pe Tudorie, Screciu, Fedele și Vătăjelu, alb-albaștrii nu au mai contat în ofensivă până la ultimul fluier, iar gândul de titlu pare din nou extrem de departe de Oltenia.

Chindia: Aioani – Căpuşă, Piţian, Celea, C. Dinu – Dulca, V. Raţă (88, Kocic), P. Iacob, Dumitraşcu – D. Popa (55, Neguț), D. Florea (74, Berisha). Antrenor: Emil Săndoi.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (82, Fedele), Papp, M. Constantin, Bancu – Mateiu (73, Tudorie), Nistor – Căpăţână (60, Camara), Cicâldău, Baiaram (73, Screciu) – Ivan (82, Vătăjelu). Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Arbitri: Istvan Kovacs – Ovidiu Artene, Vasile Marinescu.

Cartonașe galbene: Iacob 50, Dumitrașcu 90+1 / Mateiu 69.

Etapa 25:

Vineri, 26 februarie: Dinamo – Viitorul 0-5;
Sâmbătă, 27 februarie: Gaz Metan – UTA 1-2, Clinceni – Astra 1-1, Chindia – Universitatea Craiova;
Duminică, 28 februarie – ora 18.00: FC Hermannstadt – Sepsi, ora 20.30: FC Botoşani – FCSB;
Luni, 29 februarie – ora 17.30: Poli Iaşi – FC Voluntari, ora 20.30: CFR Cluj – FC Argeş.

Clasament:

Citește și: Liga 1 / Ce umilință! Dinamo, făcută „KO“ de Viitorul, chiar în „Groapă“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS