11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalManchester City favorită, Real Madrid cu probleme în optimile Ligii

Manchester City favorită, Real Madrid cu probleme în optimile Ligii

Spectacolul campionilor continuă şi în această săptămână, iar partidele de miercuri seară din Ligă se anunţă spectaculoase, dar şi cu goluri multe. Începând cu ora 22.00, Atalanta va da piept cu Real Madrid, la Bergamo, în timp ce Monchengladbach se va duela cu Manchester City în Ungaria, la Budapesta.

Real cu absenţe, Atalanta favorită

Atalanta este în mare formă înaintea acestei înfruntări. De partea cealaltă, Real Madrid are mari probleme de lot, iar Zidane reuşeste cu greu să facă un prim 11. Italienii au forţă ofensivă impresionantă, iar asta s-a văzut şi în ultimul meci disputat, când au marcat 4 goluri în a 2-a repriză în poarta celor de la Napoli, în timp ce Real ştie să joace astfel de meciuri eliminatorii, iar experienţa este de partea lor.

Atalanta impresionează şi în acest sezon, cu toate că şi-a pierdut căpitanul, Papu Gomez, cedat la Sevilla şi are prima şansă la victorie în duelul cu „galacticii”. „Bergamascii“ s-au calificat fără probleme în optimile Ligii, de pe locul secund, grupă din care au mai făcut parte Liverpool, Ajax şi Midtjilland. În sezonul precedent, Atalanta a fost una dintre revelaţii, reuşind să ajungă până în sferturi, fiind eliminată de PSG, după ce a condus cu 1-0 până pe final.

În ciuda problemelor mari de lot ale echipei conduse de Zidane, Real Madrid a ajuns la 4 victorii consecutive în La Liga. Este pe locul secund în campionat, având cu 3 puncte mai puţin de liderul Atletico Madrid. Real nu a fost lipsită de emoţii în grupe, reuşind să se califice în ultima etapă, când s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la Monchengladbach. Pe lângă Hazard, Rodrygo, Sergio Ramos, Marcelo, Militao, Carvajal si Valverde, Zidane a suferit o nouă lovitură. Golgheterul Benzema lipseşte şi el, din cauza problemelor medicale.

Manchester City, favorită certă la calificare

La fel ca disputa Leipzig – Liverpool, Monchengladbach – Manchester City nu va avea loc în Germania, din motive de securitate. Monchengladbach priveşte cu entuziasm întalnirea cu liderul din Premier League, însă forma sportivă recentă nu o ajută. Nemţii vin după 3 meciuri fără victorie, ultimul un 1-2 pe teren propriu cu codaşa Mainz, imediat după anunţul conform căruia antrenorul Marco Rose o va prelua pe Dortmund din vară. În Bundesliga, Monchengladbach este clasată pe locul 8, la 16 puncte de liderul Bayern.

Dacă Monchengladbach a surprins asistenţa cu calificarea în optimile Ligii Campionilor dintr-o grupă cu Real Madrid, Inter Milano şi Şahtior Doneţk, Manchester City nu a avut probleme. „Cetătenii” s-au clasat pe primul loc, depăşindu-le pe FC Porto, Olympiakos Pireu şi Marseille. Elevii lui Pep Guardiola traversează o perioadă fantastică, având 18 victorii consecutive în toate competiţiile, iar după succesul de duminică, de pe terenul lui Arsenal, s-au distanţat la 10 puncte de a doua clasată din Premier League, rivala Manchester United. Manchester City este neînvinsă în 5 din cele 6 meciuri directe cu Atalanta, dar cele două formaţii nu s-au mai întâlnit din 2016.

Thuram şi Zakaria sunt incerţi pentru gazde, iar singurul indisponibil din tabăra engleză este Ake. Manchester City joacă fantastic în 2021, iar Monchengladbach are şanse reduse să rămână în cărţi la returul de pe „Etihad”.

Citeşte şi: Ronaldo marchează, Juventus câştigă. Torinezii, pe podium în Serie A

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS