12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - Dinamo, 1-0 final. Nu prea ne-am zbătut, dar i-am bătut pe „câini“

„U“ Craiova – Dinamo, 1-0 final. Nu prea ne-am zbătut, dar i-am bătut pe „câini“

Final: „U“ Craiova – Dinamo 1-0.

min. 90+1: Cicâldău iese, Papp intră pentru Universitatea.

S-au arătat trei minute de prelungire.

min. 86: Ocazie uriașă a lui Bancu. Acesta a scăpat singur cu Eșanu, dar portarul lui Dinamo a respins în corner. Continuă tensiunea pe final de meci.

min. 85: Baiaram a pornit într-o cursă spre poarta lui Dinamo, a driblat trei jucători, dar a trimis slab spre poartă.

min. 81: Nepomuceno iese de la Dinamo, a intrat în locul său Achim.

min. 79: Ivan a luat o acțiune pe cont propriu, dar a șutat slab spre poarta lui Eșeanu. Rămâne 1-0 în Bănie.

min. 75: După un șut ratat al lui Cicâldău, a venit timpul lui Căpățînă să intre pe gazon. Acesta l-a schimbat pe Nistor.

min. 72. Se pare că doar de schimbări avem parte în repriza secundă. Gueye a fost schimbat de Moldoveanu la Dinamo.

min. 65: Face și Universitatea o schimbare. Mamut a intrat în locul lui Cîmpanu. Ivan va trece, astfel, în flanc.

min 60: Schimbare la Dinamo. Fabbrini a foat înlocuit cu Mihaiu.

min. 50. Nistor a trimis un șut de la peste 20 de metri, dar mingea s-a dus mult peste poartă.

Partida s-a reluat.

Pauză: „U“ Craiova – Dinamo 1-0.

min. 45: Un singur minut de prelungire pentru prima repriză.

min. 40: Partida s-a echilibrat, cele două formații atacă pe rând, dar fără a pune pericol la cele două porți. Încă cinci minute până la pauză.

min. 25: GOOOOOOOLLL Științaaa!!! Baiaram l-a găsit perfect în careu pe Andrei Ivan, care l-a executat, fără probleme, pe Eșanu. Trecem la conducere!

min. 15: Ocazie mare și pentru Craiova! Cicâldău a șutat din voleu din careu, iar Eșanu a respins în corner. Știința face presiune la poarta lui Eșanu.

min. 9: Cîmpanu a șutat de la marginea careului, dar mingea a fost respinsă de un fundaș în corner. În cele din urmă, Dinamo a scăpat de pericol.

min. 6: Sorescu a executat o lovitură liberă periculoasă, dar Pigliacelli a respins în corner. Suntem în „corzi“.

min. 5: Știința încă nu s-a „trezit“. Gueye a scăpat singur cu Pigliacelli, dar Constantin s-a repliat bine și a intervenit decisiv.

min. 3: Ocazie mare pentru Dinamo. Sorescu a trecut ușor de Bancu, a centrat pentru Gueye, dar șutul acestuia s-a scurs pe lângă poartă.

Partida a început.

Moment inedit la stadionul „Ion Oblemenco“ înaintea derbiului cu Dinamo. La începutul încălzirii, în boxele stadionului s-au auzit mai multe melodii grecești. Este, practic, un „mesaj“ de bun venit noului antrenor al Științei, Marianos Ouzounidis.

„U“ Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Dinamo București, în „eternul“ derbi. Meciul contează pentru etapa a 22-a din Liga 1, iar GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale partidei.

Echipele de start:

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Bălașa, Constantin, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Baiaram, Ivan, Cîmpanu. Antrenor: Dragoș Bon.
Rezerve: Popescu – Mitran, Papp, Vali Constantin, Bărbuț, Bic, Căpățînă, Tudorie, Mamut.

Dinamo: Eșanu – Puljic, Ehmann, Radu, Sorescu – Gol, Răuță, Nepomuceno – Fabbrini, Gueye, Nemec. Antrenor: Ionel Gane.
Rezerve: Mitrovic – Grigore, Bejan, Crețu, Achim, Șerban, Mustafa, Mihaiu, Moldoveanu.

Acesta va fi ultimul meci al lui Dragoș Bon ca antrenor principal al Universității Craiova. Rămas interimar după plecarea lui Papură, Dragoș a pregătit excelent echipa cu Poli Iași, iar acum va avea ocazia să triumfe și în marele derbi cu Dinamo, înainte de a fi înlocuit de grecul Marianos Ouzounidis

CCA l-a desemnat arbitru central pe Florin Andrei (Târgu Mureş). Acesta va fi ajutat la cele două linii de Ciprian Florin Danşa (Satu Mare), respectiv Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Al patrulea oficial a fost desemnat Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi). Observator de joc va fi Zoltan Szekely (Baia Mare).

Despre „U“ Craiova – Dinamo:

Doar o victorie au reuşit oltenii în precedentele șapte meciuri disputate în campionat pe teren propriu, 3-1 cu Gaz Metan (7 decembrie 2021), în rest au trei remize şi trei înfrângeri.

17 dintre cele 26 de goluri reuşite de U Craiova în ediţia curentă au fost marcate în prima repriză.

Șapte goluri şi două pase decisive a strâns Alexandru Cicâldău în acest sezon, decarul „Ştiinţei” fiind fotbalistul cu cele mai multe contribuţii ofensive din lotul alb-albaştrilor.

24 ianuarie 2021, FC Botoşani – Dinamo 4-0: a fost singura partidă pierdută de bucureşteni în ultimele cinci deplasări din CASA Liga 1, interval în care au mai înregistrat trei victorii (1-0 cu FC Argeş, 2-0 cu FC Hermannstadt, 1-0 cu UTA Arad) şi un egal (1-1 cu Academica).

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit de 15 ori în principala competiţie internă, de șase ori s-au impus oltenii, de trei ori au câştigat bucureştenii, iar alte șase jocuri s-au terminat la egalitate. În tot acest interval, dinamoviştii au reuşit doar trei remize în șapte deplasări pe terenul „Ştiinţei”.

Ultimul succes în campionat din contul grupării roş-albe: 15 decembrie 2018, Dinamo – Universitatea Craiova 3-0 (Mattia Montini – triplă).

Cea mai recentă întâlnire directă: 18 octombrie 2020, Dinamo – Universitatea Craiova 0-1, gol marcat de Alexandru Cicâldău (penalty).

Ionel Gane vs U Craiova în Liga 1: două jocuri – o victorie (2015/16, Petrolul – Universitatea Craiova 1-0) – o înfrângere (2015/16, Univeristatea Craiova – Petrolul 2-0).

Liga 1, etapa 22:

Vineri, 5 februarie: Sepsi Sf. Gheorghe – Poli Iași 3-3.
Sâmbătă, 6 februarie – ora 14.00: Astra Giurgiu – FC Argeş, ora 21.00: „U“ Craiova – Dinamo.
Duminică, 7 februarie – ora 13.30: UTA Arad – Hermannstadt, ora 18.00: Gaz Metan Mediaș – Chindia Târgoviște, ora 20.30: FCSB – Academica Clinceni.
Luni, 8 februarie – ora 17.30: FC Viitorul – FC Voluntari, ora 20.30: FC Botoșani – CFR Cluj.

Clasament:

Citește și: Când s-a lansat Mitriță, nimic nu-l mai oprește! Gol de generic al olteanului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS