5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIaşi - „U“ Craiova 0-3 | „Leii“ au făcut legea în Copou. Așa vă vrem: puternici și nemiloși!

Iaşi – „U“ Craiova 0-3 | „Leii“ au făcut legea în Copou. Așa vă vrem: puternici și nemiloși!

Universitatea Craiova a reușit să pună capăt nereușitelor. Știința a obținut o victorie importantă și frumoasă în această seară, în Copou, în fața formației Poli Iași. A fost 3-0 pentru alb-albaștri pe stadionul „Emil Alexandrescu“, după un joc controlat în totalitate și cu multe ocazii irosite.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Andrei Ivan, care a pus latul de la 3 metri la o pasă perfectă a lui Nicușor Bancu (’27, 0-1).

„Leii“ și-au majorat avantajul prin Dan Nistor, care a șutat din cădere, de la 12 metri, la colțul din stânga al porții (’36, 0-2).

În afara celor două goluri, Universitatea Craiova a ratat și o groază de ocazii. La finalizare s-au aflat Cicâldău, Baiaram, Ivan, Bancu, Vătăjelu și Bălașa, astfel că dacă tabela ar fi arătat 0-4 nu ar fi fost deloc exagerat.

Repriza a doua ceva mai „moale

La reluare lucrurile au stat la fel de bine pentru olteni, care au marcat și golul trei. A înscris George Cîmpanu, cu un șut de la 10 metri, după o pasă a lui Baiaram (’57).

Știința a luat ușor-ușor piciorul de pe accelerație și în final tabela a indicat 0-3.

Poli Iași: Constantin Brănescu (’24, Ianoș Brînză) – Marian Cană (’46, Antonio Vega), Răzvan Popa, Nikolaos Baxevanos, Sorin Bușu – Marius Mihalache, Juan Passaglia (’67, Pablo Gaitan), Floriano Vanzo (’46, Dylan Flores) – Răzvan Onea, Dzenan Zajmovic (’74, Alex Zaharia), Doru Popadiuc.

Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli – Bogdan Vătăjelu, Mihai Bălașa (’80, Paul Papp), Marius Constantin, Nicușor Bancu – Dan Nistor, Alex Mateiu, Alex Cicâldău – George Cîmpanu (’75, Cristi Bărbuț), Andrei Ivan (’69, Ivan Mamut), Ștefan Baiaram (’75, Vasile Constantin).

Cartonașe galbene: – / –

Au arbitrat: Lucian Rusandu – Vladimir Urzică, Stelian Slabu; Iulian Dima.

Observatori: Andrei Ioniță, Constantin Tolea.

GdS v-a ținut la curent cu evoluția scorului și cu momentele importante din meci, pe care le regăsiți mai jos.

Liga 1, etapa 21

Marți, 2 februarie: Poli Iași – Universitatea Craiova 0-3.
Miercuri, 3 februarie – ora 15.00: Hermannstadt – Gaz Metan Mediaș, ora 17.30: FC Voluntari – Astra Giurgiu, ora 20.45: Dinamo – FCSB.
Joi, 4 februarie – ora 15.00: Academica Clinceni – UTA Arad, ora 17.30: Chindia Târgoviște – FC Botoșani, ora 20.00: CFR Cluj – FC Viitorul.
16 februarie – ora 19.00: FC Argeș – Sepsi Sf. Gheorghe.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

LIVE TEXT

Final: Poli Iași – Universitatea Craiova 0-3.

Statistica reprizei a doua (flashscore.ro)

min. 90+1: Bărbuț a finalizat slab de la 12 metri lateral dreapta, spre supărarea lui Mamut, care aștepta o pasă.

min. 84: Vasile Constantin a rămas singur cu portarul, dar de la margine s-i indicat poziție de offside.

min. 80: schimbare la Universitatea: a ieșit Bălașa – accidentat și a intrat Paul Papp.

min. 75: dublă schimbare la Craiova: au ieșit Baiaram și Câmpanu și au intrat Vasile Constantin și Cristi Bărbuț

min. 74: schimbare la Iași: a ieșit Zajmovic și a intrat Alex Zaharia.

min. 71: Mamut a preluat o minge încareu, dar a șutatîn blocaj.

min. 69: schimbare la Universitatea: iese Andrei Ivan și intră Mamut.

min. 67: schimbare la Iași: iese Passaglia și intră Gaitan.

min. 65: Bancu a șutat de la 18 metri puțin pe lângă poartă.

min. 60: Vătăjelu a șutat puternic de la distanță, puțin peste poartă.

min. 57, 0-3: gooooll Universitatea! Cîmpanu l-a învins pe Brînză cu un șut de la 10 metri, după un assist al lui Baiaram.

min. 55: ieșenii au ieșit mai curajoși de la cabine și pun presiune pe defensiva olteană, care agreșit de două ori.

min. 50: Cîmpanu a șutat puțin pe lângă butul din stânga, de la 16 metri.

Partida a fost reluată. Poli Iași a operat două modificări: au ieșit Vanzo și Cană și au intrat Flores și Vega.

Final de repriză: Poli Iași – Universitatea Craiova 0-2.

Statistica primei reprize (flashscore.ro)

min. 45: de la margine s-au indicat 2 minute suplimentare.

min. 44: Bancu și Ivan au fost la un pas de 0-3, dar până la urmă a ieșit un corner. Lovitura de colț, de pe stânga, executată de Cicâldău a fost reluată spectaculos de Bălașa, dar fără efect pe tabelă.

min. 43: Ivan a șutat puternic, dar peste poartă.

min. 38: Cicâldău a șutat bine, dar Ianoș Brînză a reușit să apere.

min. 36, 0-2: gooollll Știința! Dan Nistor a majorat avantajul cu un șut din cădere, de la 12 metri, la colțul din stânga al porții.

min. 29: Știința a continuat cu o dublă ocazie de gol. În primă fază Cîmpanu a șutat puternic de la distanță, Brînză nu a reușit să rețină, apoi Vătăjelu a reluat în transversală.

min. 27, 0-1: goooooollll Craiova! Andrei Ivan a pus latul de la 3 metri la o pasă excelentă a lui Bancu.

min. 26: Baiaram a încercat să-l învingă pe noul intrat între buturi cu un șut cu efect de la 14 metri lateral stânga

min. 24: schimabare la Iași: a ieșit Brănescu – accidentat și a intrat Ianoș Brînză.

min. 21: Baiaram nu a reușit să reia pe poartă de la 10 metri. La faza imediat următoare Bancu a lovit transversala și mingea a părut că a depășit linia porții în cădere, dar la reluare decizia arbitrului de a lăsa jocul să curgă a fost bună.

min. 20: o nouă oportinitate de gol pentru Știința: Cîmpanu a centrat de pe dreapta pentru Andrei Ivan, iar acesta a reluat cu capul de la 6 metri.

min. 19: Bancu i-a centrat excelent lui Cicâldău în careu, decarul nostru a preluat bine, dar finalizarea a lăsat de dorit.

min. 17: Cicâldău l-a încercat pe Brănescu cu un șut de la distanță, dar nu l-a pus în dificultate pe acesta.

min. 14: Onea a șutat slab de la 16 metri, Mirko a „cules“ mingea.

min. 13: Piglicelli a rezolvat o acțiune ce s-ar fi putut dovedi periculoasă dacă mingea ajungea la Popadiuc.

min. 10: alb-albaștrii domină jocul, dar nu au mai reușit să se apropie periculos de poarta adversă.

min. 2: ocazie uriașă a Științei: Cicâldău a primit o pasă excelentă pe culoar de la Mateiu, a preluat, dar a șutat în blocajul unui ieșean.

Partida a început.

Cristi Bărbuţ a fost decisiv în confruntarea din tur (Foto: Alex Vîrtosu)
Cristi Bărbuţ a fost decisiv în confruntarea din tur (Foto: Alex Vîrtosu)

Formațiile de start:

Poli Iași: Constantin Brănescu – Marian Cană, Răzvan Popa, Nikolaos Baxevanos, Sorin Bușu – Marius Mihalache, Juan Passaglia, Floriano Vanzo – Răzvan Onea, Dzenan Zajmovic, Doru Popadiuc.
Rezerve: Ianoș Brînză, Alex Zaharia, Joseph Mensah, Lopez Cabral, Antonio Vega, Pablo Gaitan, Ionuț Moisă, Armando Flores.

Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli – Bogdan Vătăjelu, Mihai Bălașa, Marius Constantin, Nicușor Bancu – Dan Nistor, Alex Mateiu, Alex Cicâldău – George Cîmpanu, Andrei Ivan, Ștefan Baiaram.
Rezerve: Laurențiu Popescu, Ionuț Mitran, Paul Papp, Vasile Constantin, Cristi Bărbuț, Alex Tudorie, Ovidiu Bic, Mihai Căpățână, Ivan Mamut.

Gata cu prostiile, haideți cu victoria!

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, întâlneşte astăzi, de la ora 20.00 (live text pe gds.ro), pe stadionul „Emil Alexandrescu“, pe Poli Iaşi, ultima clasată. Partida contează pentru etapa 21 din Liga 1 şi va fi arbitrată de Lucian Rusandu (Sfântul Gheorghe). Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenții Vladimir Urzică (Piatra Neamț), respectiv Stelian Slabu (Brașov). Al patrulea oficial va fi Iulian Dima (București). Observator din partea CCA a fost numit Andrei Ioniță (București).

Disputa din Copou reprezintă un nou început pentru ambele formaţii. Iaşiul i-a strâns mâna lui Daniel Pancu şi l-a numit antrenor pe Andrei Cristea. Acesta nu va putea sta pe bancă în acest joc, fiind încă în carantină din pricina infectării cu Covid. Moldovenii vor fi conduşi de la margine de Adrian Kerezsy.

De partea cealaltă, Universitatea Craiova a „divorţat“ de Corneliu Papură după un parcurs sub aşteptări, cu 7 partide fără victorie. Ştiinţa va fi dirijată pe stadionul „Emil Alexandrescu“ de secundul Dragoş Bon. Interimatul acestuia va expira după jocul cu Poli Iaşi, conducerea urmând să anunţe curând viitorul „principal“.

Poli Iaşi e „cuminte“ acasă din toamnă

Moldovenii nu au mai câştigat pe teren propriu din 27 septembrie 2020, când au învins-o pe FCSB cu 5-2. După acel joc, ieşenii au mai înregistrat acasă două remize (1-1 cu FC Argeş, 0-0 cu Academica) şi cinci partide pierdute.
8 martie 2020, FCSB – Universitatea Craiova 4-1 a fost ultima înfrângere suferită de olteni în Liga 1 din postura de oaspeţi. Au urmat nouă succese şi patru rezultate de egalitate. Mai mult, craiovenii au marcat cel puţin un gol în 14 din precedentele 16 deplasări din campionat.

Statistica este favorabilă Ştiinţei

Poli Iaşi şi Universitatea Craiova s-au mai întâlnit de 17 ori în principala competiţie internă. De patru ori s-au impus moldovenii, de 11 ori au câştigat oltenii, iar alte două jocuri s-au terminat la egalitate.
Palmares cu Poli gazdă: 8 jocuri – 3 victorii Poli Iaşi – 5 succese Universitatea Craiova.

Prima confruntare s-a consemnat pe 9 noiembrie 2014, CSM Poli – Universitatea Craiova 1-3. Marcatori au fost Bole, respectiv Rocha – dublă şi Târnăcop. Ieşenii şi-au luat revanşa în returul ediţiei 2014/2015, când au învins la Craiova cu 1-0. A înscris Alexandru Creţu.
Ultima victorie din contul moldovenilor în campionat a fost pe 25 noiembrie 2016: Poli Iaşi – „U“ Craiova 2-1.
O singură partidă s-a terminat fără gol, pe 23 iulie 2018, cu Universitatea Craiova gazdă.
Cele mai multe goluri s-au marcat pe 15 februarie 2020, CSM Poli – Universitatea Craiova 2-5.
Cea mai recentă întâlnire directă a fost pe 2 octombrie 2020. Atunci Universitatea Craiova s-a impus în Bănie cu 1-0, după un gol marcat de Cristi Bărbuţ.

Mediile de vârstă: Poli Iaşi: 25 ani şi 10 luni; „U“ Craiova – 26 de ani.

Liga 1, etapa 21

Marți, 2 februarie – ora 20.00: Poli Iași – Universitatea Craiova.
Miercuri, 3 februarie – ora 15.00: Hermannstadt – Gaz Metan Mediaș, ora 17.30: FC Voluntari – Astra Giurgiu, ora 20.45: Dinamo – FCSB.
Joi, 4 februarie – ora 15.00: Academica Clinceni – UTA Arad, ora 17.30: Chindia Târgoviște – FC Botoșani, ora 20.00: CFR Cluj – FC Viitorul.
16 februarie – ora 19.00: FC Argeș – Sepsi Sf. Gheorghe.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: Universitatea II Craiova și CSO Filiași își măsoară forțele pe „Aripile“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS