22.9 C
Craiova
miercuri, 17 august, 2022
Știri de ultima orăSportFotbalCristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Jucătorul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 760 de goluri. Lusitanul l-a depăşit, prin golul marcat în Supercupa Italiei, pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente.

Titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul destul de contestat, iar federaţia internaţională (FIFA) nu ţine o evidenţă oficială în această privinţă, informează News.ro.

Bican şi brazilienii Pele şi Romario au marcat peste 1.000 de goluri în carierele lor, dar aceste statistici includ goluri la amatori, în meciuri neoficiale sau amicale.

Golurile lui Ronaldo au fost marcate pentru cele patru echipe de club la care a jucat şi la naţionala Portugaliei, cel mai apropiat rival aflat încă în activitate fiind argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care luna trecută a stabilit recordul de goluri marcate pentru un singur club, 644.

La 35 de ani, Cristiano Ronaldo, care este golgheterul naţionalei Portugaliei, cu 102 goluri, a jucat în cariera sa la Sporting Lisabona (5 goluri marcate), Manchester United (118), Real Madrid (450), iar acum se află la Juventus (85).

Citește și: Juventus a cucerit pentru a noua oară Supercupa Italiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS