24 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăSportFotbalSerie A | Încă o barieră doborâtă de Cristiano Ronaldo!

Serie A | Încă o barieră doborâtă de Cristiano Ronaldo!

Cristiano Ronaldo, atacantul lui Juventus Torino, a devenit duminică primul fotbalist care marchează minimum 15 goluri în ultimele 15 sezoane în cele cinci mari campionate ale Europei, scrie Reuters, citată de Agerpres. Lusitanul a închis tabela în al doilea minut de prelungire al meciului câştigat de Juve cu 3-1, acasă, în faţa lui Sassuolo.

Portughezul, care pe 5 februarie va împlini 36 de ani (!), are 15 goluri marcate în 13 meciuri din actuala ediţie a Serie A. El a reuşit această performanţă în fiecare an începând din stagiunea 2006-2007, în tricoul lui Manchester United, Real Madrid şi Juve. Recordul se referă la cele cinci mari campionate din Europa, pe baza coeficientului UEFA: La Liga, Premier League, Serie A, Bundesliga şi Ligue 1.

Ronaldo a venit în vara lui 2018 la Juventus. A câştigat doi ani la rând campionatul Italiei, reuşind 84 de goluri în 104 meciuri pentru această formaţie.

Căpitanul Portugaliei a înscris 759 de goluri pentru echipele de club la care a jucat şi naţionala ţării sale. Deţinând o serie de recorduri individuale. El este cel mai bun marcator all-time top din istoria lui Real Madrid (450 de goluri), a reprezentativei Portugaliei (102) şi a Ligii Campionilor (134).

Citește și: Liga 1 | Corneliu Papură, „urecheat“ de Comisia de Disciplină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mirel Rădoi, prezentat la Universitatea Craiova: „Am venit să...

Universitatea Craiova a organizat în această după amiază o...

ȘTIRI GdS