14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUniversitatea Craiova, în cifre. Alb-albaștrii au fost mai eficienți „afară“

Universitatea Craiova, în cifre. Alb-albaștrii au fost mai eficienți „afară“

Nicăieri nu-i ca acasă, așa sună o zicală celebră. Dacă în anii trecuți, cu pătimașii suporteri în tribune, Universitatea Craiova rar dădea greș pe teren propriu, în acest tur de campionat lucrurile au stat cu totul altfel.

Privim cu atenție linia de clasament a Științei: 15 meciuri, 10 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj 19-9, 32 puncte. „Disecând“, observăm că toate problemele mari ale alb-albaștrilor au avut loc chiar pe stadionul „Ion Oblemenco“, deși nu au mai jucat sub presiunea publicului.

În Bănie, elevii lui Cristiano Bergodi și apoi ai lui Corneliu Papură au susținut 7 partide. Bilanțul este îngrijorător. Craiovenii au fost „lei“ de 4 ori și, atenție, au pierdut 3 partide! Adică toate înfrângerile au fost suferite acasă.

În deplasare, alb-albaștrii au cunoscut, în 8 meciuri, 6 victorii și 2 remize. Și golaverajul este mai slab pe teren propriu, 8-6, comparativ cu jocurile susținute pe terenurile adversarelor, 11-3. Puncte: 12 / 20!

Știința, pe locul 4 în clasamentul meciurilor susținute acasă

Într-un clasament al meciurilor susținute acasă de toate echipel din Liga 1, Universitatea Craiova s-ar afla tot în play-off, dar nu ar mai prinde podiumul.

Universitatea Craiova, lider în meciurile din deplasare

Așa cum spuneam mai sus, Universitatea Craiova s-a simțit mereu bine pe terenurile adversarilor. Asta reiese și dintr-un clasament întocmit privind eficiența echipelor din Liga 1 pe terenurile străine.

Citește și: Universitatea Craiova, în cifre. Mirko Pigliacelli, singurul integralist al Științei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS