10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSebastian Colţescu are parte de o susţinere puternică din partea oltenilor şi nu numai

Sebastian Colţescu are parte de o susţinere puternică din partea oltenilor şi nu numai

Catalogat rasist de multă lume, pentru că l-a indicat „pe ăla negru“ de pe banca echipei turce Başakşehir, Sebastian Colţescu se bucură de susţinerea multor români, dar în special oltenii lui îi sunt alături. Facebook-ul şi forumurile sunt pline de mesaje din care reiese că arbitrul craiovean nu a intenţionat să-l discrimineze în vreun fel pe „secundul“ Pierre Achille Webo. Cât despre camerunez, el a afişat pe conturile sale de pe reţele de socializare mesaje rasiste, dar asta au omis să vadă cei ce-l judecă aspru pe Colţescu.

O temă de discuţie poate fi dată şi de reacţia unui oficial turc, care a spus că „românii sunt ţigani, dar că el nu spune asta“, în sensul că se abţine. Dacă ne amintim mai bine şi francezii au făcut unele glume proaste după reuşita Simonei Halep de la Paris…

Pancarte, glume şi… pace

Revenind la Sebi, susţinătorii acestuia, deloc puţini, au creat mai multe grupuri pe Facebook, intitulate „Susţinem pe Colţescu“, „Alături de Sebastian Colţescu“ şi „JeSuisColtescu“. Sunt şi persoane care au luat atitudine în nume propriu. Unii şi-au afişat susţinerea prin pancarte.

Alţii au reacţionat prin diverse glume, folosind cuvintele alb şi negru cu diverse conotaţii, în care discriminarea poate exista doar dacă eşti rău intenţionat.
„Mai pot cere negrese la cofetărie sau trebuie să le zic prăjituri de culoare?“, este doar una dintre glumiţele românilor care circulă pe net.

Mai mult, a apărut şi masca Sebastian Colţescu. Este neagră şi într-un colţ stă scris numele arbitrului craiovean.
„Sunt şi pe alte culori? Sau doar alb închis?“, întreabă ironic o timişoreancă.

De susţinere are parte şi de peste hotare, de la foşti sportivi sau persoane importante. Chiar şi din Ungaria, de la Pataki Tamás, care a scris un editorial în Magyar Nemzet intitulat „Je suis román“.

Aşa cum spuneam, sunt multe exemple de susţinere, dar între timp Sebastian Colţescu aşteaptă pedeapsa din partea UEFA pentru confuzia creată şi pentru interpretarea greşită a unora…

Citeşte şi: Liga Europa | CFR Cluj a părăsit competiția. Arbitrul a făcut praf finalul partidei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS