10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalProgresul Spartac - „U“ Craiova, 0-5 final. Calificare facilă. Mamut, un real câștig!

Progresul Spartac – „U“ Craiova, 0-5 final. Calificare facilă. Mamut, un real câștig!

„U“ Craiova a reușit o victorie categorică în această seară, în fața Progresului Spartac, scor 5-0 și astfel și-a asigurat prezența în optimile Cupei României. Meciul a fost controlat în totalitate de gruparea din Bănie, care a defilat la toate capitolele și și-a dominat adversarul copios. De remarcat Ivan Mamut, atacantul Științei care a reușit o „dublă“ și practic a spart gheața după venirea la Craiova. Per total a fost un meci bun, care poate însemna o revenire a Universității pe toate planurile, după o perioadă mai nefastă.

Final: Progresul Spartac – „U“ Craiova 0-5.

min. 84: GOOOOOOLLLLL Craiova!! Mamut a reușit dubla, după un șut tare, la firul ierbii, fără șanse pentru portarul advers. Calificare en fanfare pentru Știința în optimile Cupei României!

min. 79: Căpățînă a intrat și el pentru Craiova, în locul lui Nistor.

min. 76: După un șut din unghi în plasa laterală a lui Mamut, a venit și rândul lui Screciu să intre pe teren Acesta l-a înlocuit pe Ovidiu Bic. De partea cealaltă, Ohaci a intrai în locul lui Milea.

min. 65: Mamut pare că și-a dat drumul la joc și a început să ajute din ce în ce mai mult echipa. Acesta a reușit o pivotare de excepție în careu, dar șutul său a fost respins în corner de portarul Progresului. Rămâne 4-0.

min. 62: A treia înlocuire la Universitatea Craiova. Vasile Constantin intră pe terenul de joc în locul lui Ofosu.

min. 58: GOOOOOL Craiovaaa!! Mihai Bălașa a transformat fără emoții lovitura de la unsprezece metri, iar scorul capătă proporții.

min. 57: Una bună, alta rea. Voican a faultat clar în careu, iar Craiova are penalti!

min. 55: Voican are o paradă de efect în fața lui Cicâldău, iar scorul rămâne neschimbat.

min. 46: Primele schimări în tabăra Craiovei. Bărbuț și Bancu au intrat pe teren, în timp ce Cîmpanu și Vătăjelu au ajuns pe bancă. De asemenea, dublă înlocuire s-a făcut și la Progresul. Bodea și Cazaciuc și-au făcut apariția pe teren.

S-a reluat partida.

Foto: Alex Vîrtosu

Pauză: Progresul Spartac – „U“ Craiova 0-3.

min. 45: Gol după gol pentru Craiova. Lixandru a greșit decisiv, i-a pus mingea pe „tavă“ lui Mamut, care i-a oferit un assist lui Ofosu. De asemenea, este și prima reușită a lui Ofosu în tricoul oltenilor.

Foto: Alex Vîrtosu

min. 35: GOOOOOOOOLLLL Craiovaaa!! Ovidiu Bic dublează avantajul Științei, după ce a profitat de o respingere greșită a unui fundaș advers. Un scor perfect normal, având în vedere dominarea totală a Universității.

min. 29: GOOOOOOOLLLL Universitatea Craiova!! Ivan Mamut a marcat primul gol pentru Știința, după o lovitură de cap din centrul careului.

min. 26: Cicâldău a trimis un șut din diagonală, dar portarul formației adverse a reușit să respingă „balonul“ în corner.

Am ajuns în minutul 25 al meciului din Bănie, iar Universitatea este în continuare apatică și atacă în gol. Ocaziile lipsesc în continuare.

min. 13: Ocazie uriașă pentru PROGRESUL! Mihai Ion a rămas nestingherit în mijlocul careului lui Pigliacelli, dar a trimis mult peste poartă.

min. 11: Prima ocazie a Științei vine tot de la Ofosu. Acesta a șutat de la marginea careului, dar mingea a fost ușor deviată în corner de un fundaș.

min. 6: Așa cum era de așteptat, Universitatea a început să facă posesie încă din primul minut. Oltenii au avut și două incursiuni, prin Ofosu, însă fără rezultat.

Partida a început.

Universitatea Craiova va întâlni, în această seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din Bănie, formația Progresul Spartac, o echipă care evoluează în eșalonul al treilea din România. Partida va conta pentru șaisprezecimile Cupei României și se va juca într-o singură manșă.

Echipele de start:

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa, Constantin, Vătăjelu – Cicâldău, Nistor, Bic – Cîmpanu, Mamut, Ofosu. Antrenor: Corneliu Papură.
Rezerve: Marinescu – Papp, Bancu, Screciu, Mateiu, V. Constantin, Căpățînă, Bărbuț, Tudorie.

Progresul Spartac: Voican – Alexandrescu, Petruț, Dănilă, Lixandru – Dițu, Grigore, Petcu – Milea, Ion, Radu. Antrenor: Răzvan Erimia.
Rezerve: Jipa – Pacionel, Cazaciuc, Ohaci, Tono, Bodea, Matei, Costea.

GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale meciului.

Alb-albaștrii vor evolua într-un echipament deosebit în această seară. Pe tricoul de joc va fi inscripționat chipul lui Diego Maradona, care ne-a părăsit de curând, alături de mesajul „AD10S DIEGO“. De asemenea, și fanii din Peluza Nord au afișat un mesaj de adio pentru „Marele Maradona“ și au expus mai multe fulare și benere.

Partida va fi arbitrată de Eduard Ioniță (Galați). Acesta va fi ajutat de asistenții Florian Alexandru Vișan (Galați), respectiv Alexandru Filip (Constanța). Al patrulea oficial este Vasile Buzea (București).

La acest meci revine pe „Ion Oblemenco“ și fostul președinte al Universității Craiova, Felix Grigore (București), el fiind delegat observator din partea FRF. CCA l-a numit observator pe Adrian Vidan (București).

Reamintim că în faza precedentă a Cupei României, Progresul a eliminat-o pe Rapid București, după o victorie spectaculoasă, scor 3-2.

Cupa României

Programul meciurilor din 16-imi:

Vineri, 27 noiembrie – ora 18.00: Chindia Târgovişte – AFC Hermannstadt, ora 20.45: Progresul Spartac – Universitatea Craiova.
Sâmbătă, 28 noiembrie – ora 11.00: Turris Turnu Măgurele – Sepsi Sfântu Gheorghe; ora 12.00: CSC Sânmartin – Dunărea Călăraşi; ora 13.15: FCU Craiova – ASU Poli Timișoara, ora 13.30: Farul Constanţa – Academica Clinceni, Concordia Chiajna – AFC Botoşani, Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Argeş; ora 18.00: Ceahlăul Piatra Neamţ – Petrolul Ploieşti; ora 20.45: Dinamo – FC Viitorul Constanţa.
Duminică, 29 noiembrie – ora 12.15: Ripensia Timișoara – Astra, ora 13.30: Huşana Huşi – Universitatea Cluj, ora 17.30: FC Voluntari – Gaz Metan Mediaş, ora 20.30: Poli Iaşi – CFR Cluj.
Luni, 30 noiembrie – ora 18.00: Csikszereda Miercurea Ciuc – UTA Arad, ora 20.45: Gloria Buzău – FCSB.

Citește și: Cupa României | CCA a stabilit brigada meciului Progresul Spartac – Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS