21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUn meci cât o calificare! Faceți-ne mândri de voi!

Un meci cât o calificare! Faceți-ne mândri de voi!

Naționala U21 a României va disputa astăzi, 17 noiembrie, acasă, o partidă pe „ viață și pe moarte“ contra reprezentantei similare a Danemarcei, într-un meci contând pentru grupa 8 din campania de calificare la EURO U21. Meciul din această seară va începe la ora 20.30 (PRO TV), iar victoria este esenţială pentru a obține „biletele“ pentru EURO.

Tricolorii pregătiţi de Adrian Mutu au un moral excelent înaintea acestei confruntări cu Danemarca. Asta după ce în ultimul joc oficial s-au impus fără drept de apel în fața Maltei, scor 4-1, în luna octombrie. Menționăm, totodată, că România poate avea un atuu important în acest meci, având în vedere că adversarii nordici sunt deja calificați la turneul final și nu au presiunea rezultatului în jocul de pe stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești.

În cursul zilei de luni, tricolorii mici au primit și cea mai importantă veste înainte de meciul decisiv cu Danemarca: rezultatele testelor COVID-19 impuse de UEFA sunt toate negative.

Pentru duelul cu Danemarca a fost desemnată o brigadă din Georgia, cu Goga Kikacheishvili la centru. Acesta va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi, David Chigogidze şi Giorgi Elikashvili. Rezervă va fi Aleko Aptsiauri.

Cîmpanu: „Nu vor avea un meci ușor cu România“

Mijlocașul formației Universitatea Craiova, Alex Câmpanu, se află și el în lotul României pentru acest joc. El a fost intervievat de reprezentanții FRF cu privire la jocul de pe „Ilie Oană“ și consideră că echipa lui Adi Mutu are șanse mari să câștige cu nordicii și să meargă la turneul final.

„Va fi un meci foarte greu, cel decisiv. Meciul de totul sau nimic. Sper ca la final să ne bucurăm împreună, să facem întreaga țară mândră de noi. Sunt mândru că îmbrac tricoul României și sper să prind cât mai multe minute în teren. Am urmărit meciurile Danemarcei și pot spune că au avut și noroc, spre deosebire de noi. Dar noi stăm la mâna noastră și nu vor avea un meci ușor cu România!

Nu știu dacă mă asemăn la joc cu Adi Mutu, dar am observat când eram copil ambiția și dorința lui de a juca fotbal. Aș vrea să îmbunătățesc masa musculară și aspectul fizic la mine. Calitate tehnică bună eu zic că am și dacă voi mai avea puțină forță, mă voi putea lupta de la egal la egal cu orice jucător“, a spus Cîmpanu.

Înaintea ultimei etape, Danemarca se află pe prima poziție în grupă, cu 25 de puncte, urmată pe România, cu 19 puncte și Ucraina, cu 13. Finlanda (10), Irlanda de Nord (9) și Malta (1) sunt celelalte formații din serie.

Citește și: Update / Partida România – Norvegia a fost anulată. Avem șanse la locul 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS