6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / LPF anchetează cazurile pozitive de la Astra!

Liga 1 / LPF anchetează cazurile pozitive de la Astra!

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, astăzi, într-un comunicat de presă, că anchetează cazurile pozitive la COVID-19 de la Astra Giurgiu, care au dus la amânarea partidei cu Dinamo din etapa a 9-a. Forul precizează că va implementa un calendar unitar de testare în Liga I.

„Liga Profesionistă de Fotbal a analizat situaţia apărută la partida Dinamo – Astra Giurgiu, din etapa a 9-a a Casa Liga I şi precizează că a luat în calcul faptul că, la testarea efectuată de către lotul principal al echipei Astra, în ziua de 28 octombrie 2020, giurgiuvenii au anunţat depistarea a 15 jucători infectaţi cu virusul SARS-COV2, precum şi a încă 12 fotbalişti după testarea lotului celei de-a doua echipe a clubului. Totodată, rezultatele retestării imediate a contacţilor depistaţi negativ la respectiva analiza medicală nu au fost disponibile în termenul stabilit prin regulile în vigoare, cu şase ore înainte de începerea meciului dintre Dinamo şi Astra Giurgiu, programat iniţial vineri, 30 octombrie 2020, de la ora 21:00. Astfel, Liga Profesionistă de Fotbal anunţă demararea unei anchete în legătură cu modalitatea în care au fost efectuate testarea şi, respectiv, retestarea jucătorilor clubului Astra Giurgiu“, se menţionează pe lpf.ro.

LPF vrea să elimine amânarea meciurilor

Pentru a fi prevenite astfel de cazuri, LPF lucrează la implementarea unui calendar unitar de testare. În acest sens, se vor stabili date precise de testare ale jucătorilor celor 16 cluburi membre ale Ligii I, astfel încât în eventualitatea apariţiei unui caz de îmbolnăvire cu COVID-19, clubul în cauză să obţină timpul necesar pentru retestarea jucătorilor contacţi cu rezultate negative şi comunicarea imediată către LPF a acestora.

Noul calendar de testare va trebui să respecte regulile impuse de legislaţia actuală, prevăzută în Protocolul de desfăşurare a competiţiei aferente sezonului 2020-2021, reducând la minimum riscurile ca un joc programat să nu se dispute.

Partida Dinamo – Astra, programată vineri, în etapa a 9-a a Ligii I, a fost amânată de LPF în urma numeroaselor cazuri de COVID-19 de la gruparea giurgiuveană. La momentul respectiv, LPF anunţa că a fost reprogramat pentru data de 14 noiembrie, la o oră ce urmează a fost stabilită ulterior.

Citește și: Francesco Totti a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS