8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Elitelor / „U” Craiova U19, net superioară Timișoarei. Victorie fără dubii a „leilor”

Liga Elitelor / „U” Craiova U19, net superioară Timișoarei. Victorie fără dubii a „leilor”

Echipa de juniori U19 a Universității Craiova a obținut o victorie importantă, sâmbătă dimineață, pe stadionul „Aripile”. Trupa lui Nelu Petrișor a trecut de ASU Poli Timișoara, cu scorul de 5-2, într-un meci extrem de disputat, dar fără prea multe faze de poartă. Partida a contat pentru etapa a 4-a din Liga Elitelor.

Prima parte a meciului a fost una echilibrată, cu două formații relativ egale ca valoare, dar cu un plus în dreptul echipei oltene. După ce oaspeții au ratat o ocazie foarte mare chiar în primul minut, alb-albaștrii au preluat ostilitățile și au împins jocul în terenul advers. Prima mare ocazie a Craiovei a adus și unicul gol al primelor 45 de minute. Ruican a împins mingea în poarta timișorenilor (min. 33), după ce, în faza anterioară, Monea a lovit bara transversală. Până la pauză nu au mai fost ocazii notabile, iar juniorii Științei au intrat în avantaj la vestiare.

Dominare „alb-albastră”

Repriza secundă a debutat cu o mare ratare a lui Furiș. Acesta a trimis un trasor de la aproximativ 20 de metri, dar mingea a lovit, pentru a doua oarăastăzi, bara transversală. Oltenii au rămas la conducerea jocului și au mai irosit și alte oportunități bune de a majora scorul, prin Ruican și Neață. În minutul 56, Craiova a reușit, în cele din urmă, să-și dubleze avantajul. Tamaș a încercat să centreze, dar mingea a luat o traiectorie ciudată și s-a dus spectaculos peste portarul bănățenilor, direct în poartă. Oaspeții nu au renunțat la meci și au redus din diferență în minutul 64, dintr-o lovitură de la 11 metri, dar finalul le-a aparținut băieților lui Petrișor.

Furiș, din penalti (64) și Cosmin Pîrvu (74) au dus scorul la 4-1, iar victoria era asigurată cu mai bine de 15 minute înainte de final. Meciul nu s-a încheiat așa, pentru că atât Timișoara (80), cât și Universitatea (89, Furiș) au mai punctat până la final. În cele din urmă a fost 5-2, iar cele trei puncte ai intrat în contul alb-albaștrilor.

Universitatea Craiova U19: Florin Bănuţă (78, Bunea)- Petrescu (46, Tamaș), Iordache, C. Pîrvu, A. Pîrvu – Balica, Neață, Furiș – Farcaș (66, Mihart), Monea (78, Dragu), Ruican (78, Dumitru). Antrenor: Nelu Petrișor.

În urma acestui rezultat, „U“ Craiova a acumulat 6 puncte, în timp ce oaspeții au rămas la cota 4. Etapa viitoare, alb-albaștrii se vor deplasa la Cluj, pentru meciul cu CFR.

Citește și: Liga 3 / Vezi concluziile trase după Universitatea II Craiova – CSO Filiaşi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS