24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalU21 / România s-a distrat cu Malta, dar calificarea la Euro nu este asigurată

U21 / România s-a distrat cu Malta, dar calificarea la Euro nu este asigurată

Echipa U21 a României a avut un meci de antrenament, în această seară, cu selecționata similară a Maltei. Tricolorii antrenați în acest meci de Mihai Stoichiță (Mutu a intrat în izolare) au învins cu scorul de 4-1 și și-au asigurat locul secund în Grupa H a preliminariilor pentru Campionatul European. Chiar și așa, calificarea nu este asigurată, băieții noștri fiind nevoiți să câștige meciul cu Danemarca, de pe teren propriu, din ultima etapă.

Majoritatea golurilor au venit în primele 45 de minute. Cu o echipă formată din jucători extrem de tineri și fără experiență europeană, Malta nu a avut nicio șansă pe stadionul „Marin Anastasovici”, unde a încasat patru goluri în doar 40 de minute. Mățan (17), Man (27, 40) și Ganea (36) au înscris pentru tricolori în prima repriză a meciului și practic au asigurat victoria încă de la pauză. De menționat că un merit la golul al patrulea îl are și jucătorul Universității Craiova, Ștefan Vlădoiu. Acesta a obținut penaltiul din care Man a reușit dubla.

De asemenea, în primele 45 de minute ale jocului am mai avut parte de un eveniment. Băluță a fost eliminat direct în minutul 35, pentru un fault dur la mijlocul terenului.

În repriza secundă, tot ce au făcut băieții lui Stoichiță a fost să mențină ritmul de joc și să conserve rezultatul. S-a încheiat, în cele din urmă, 4-1, după reușita maltezului Elouni (51).

România U21: Aioani – Vlădoiu, Drăgușin, Băluță, Haruț – Olaru, M. Marin, Ciobanu – Man, Ganea, Mățan. Antrenor: Mihai Stoichiță.
Rezerve: Axinte. Itu, Cîmpanu, Moruțan, Drăguș, Chindriș, Petrlia, Munteanu.

Malta U21: C. Formosa – Gauci, O. Spiteri, Camilleri, Borg – Scicluna, M.Spiteri, Attard, McKay – Friggieri, Elouni. Antrenor: Silvio Vella.
Rezerve:  D. Formosa, A. Spiteri, Ghio, Zammit, Tanti, Fenech, Mallia, Farrugia.

Pentru tricolorii mici urmează ultimul duel din grupă, cu Danemarca. Meciul va avea loc în luna noiembrie.

Citește și: România – Austria / Veşti proaste din tabăra tricolorilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS