16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVali Mihăilă, prezentat oficial la Parma: „Vreau să îmi demonstrez valoarea“

Vali Mihăilă, prezentat oficial la Parma: „Vreau să îmi demonstrez valoarea“

Universitatea Craiova a pierdut doi jucători importanţi în ultima perioadă de mercato. Valentin Mihăilă a plecat pe bani frumoşi la Parma, în Italia, în timp ce bosniacul Elvir Koljic s-a operat şi va lipsi cel puţin până în luna februarie.

Joi, Valentin Mihăilă a fost prezentat oficial la noua sa echipă. Olteanul a explicat de ce a hotărât să joace în Italia.

„Este un pas mare pentru mine, dar nu vreau să mă opresc aici. Această echipă este o rampă de lansare pentru mine. M-am gândit şi la echipă, pentru că este una de tradiţie şi are mulţi suporteri. Vreau să intru pe teren şi să îmi demonstrez valoarea. Nu am un idol, îmi plac mai mulţi fotbalişti. Mulţi joacă aici în Italia, încerc să iau de la fiecare ceea ce cred că îmi este de folos”, a declarat Mihăilă, la prezentarea oficială.

„Îmi place mult poziţia de extremă stânga”

Noul jucător al Parmei se aşteaptă la jocuri dificile în Serie A şi este pregătit să „răspundă“ noii sale provocări.

„Îmi place foarte mult poziţia de extremă stângă. Când era Devis Mangia antrenor la Craiova, am jucat şi în spatele vârfului, dar nu m-am acomodat foarte bine şi am rămas pe poziţia de extremă stânga. Vreau să îmi demonstrez calităţile pe teren, sunt conştient că am puţină presiune, dar vreau să intru cu încredere. Sunt conştient că sunt multe echipe bune în Serie A, dar nu am venit aici ca să mă bat la retrogradare. Vreau ca eu şi coechipierii mei să ne clasăm cât mai sus în clasament. Sunt foarte încântat de alegerea mea”, a mai spus olteanul.

De asemenea, şi oficialii clubului italian sunt bucuroşi pentru transferul românului.

„Valentin este o extremă născută în 2000, rapid şi bun în duelurile unu la unu, îi place să joace pe stânga. Deşi e tânăr, a jucat în câteva ediţii ale campionatului României şi ne va fi foarte util”, a spus Alessandro Lucarelli, unul din oficialii clubului.

Mihăilă a semnat un contract valabil până la data de 30 iunie 2025 cu Parma Calcio 1913. Crescut de Universitatea Craiova, „Ţintă” a debutat la 18 ani în prima echipă şi a strâns 70 de prezenţe, 10 goluri şi 13 pase de gol. De asemenea, Vali are cinci goluri marcate în şase partide la naţionala Under-21, printre care o triplă contra Finlandei.

Citeşte şi: Ucraina U21 – România U21 / Haideţi cu victoria, EURO ne aşteaptă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS