9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCeferin: Supercupa Europei va fi o probă test pentru revenirea publicului

Ceferin: Supercupa Europei va fi o probă test pentru revenirea publicului

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a asigurat că Supercupa Europei, programată luna aceasta la Budapesta, în prezenţa unui număr limitat de spectatori, va fi o probă test în vederea revenirii publicului pe stadioane, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Nu totul este normal, dar în curând va fi normal. În urmă cu şase luni totul s-a oprit, dar acum suntem aici. Trebuie să fim optimişti, fotbalul este puternic. Supercupa de la Budapesta va fi o probă test. Ne va ajuta să înţelegem ceea ce putem face“, a afirmat Ceferin astăzi, în discursul său în faţa Adunării generale a Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA).

„Puskas Arena“ din capitala Ungariei va găzdui, pe 24 septembrie, duelul dintre Bayern Munchen şi FC Sevilla. Acestea sunt câştigătoarele Ligii Campionilor, respectiv Europa League. Meciul se va disputa în prezenţa spectatorilor, care vor ocupa însă doar 30% din capacitatea arenei. Este un test în vederea revenirii publicului în tribune la partidele din cupele europene precum şi competiţiile naţionale, după criza generată de pandemia de coronavirus.

Ceferin: Trebuie să fim optimişti!

Ceferin, care s-a adresat cluburilor prin videoconferinţă, şi-a exprimat totodată „mândria“ pentru că a putut încheia competiţiile continentale intercluburi reluând totodată Liga Naţiunilor. La această sarcină UEFA a început să lucreze încă de la începutul pandemiei, care a forţat amânarea cu un an a EURO 2020.

„Dacă aş fi dormit timp de câteva luni, atunci când m-aş fi trezit aş fi putut crede că suntem într-un film. Dar nu suntem într-un film. Situaţia dificilă îmi oferă o motivaţie suplimentară. Trebuie să fim optimişti! Dacă vom fi uniţi, fotbalul va câştiga“, a adăugat preşedintele UEFA.

Citeşte şi: Cupa României / CSO Filiaşi s-a calificat la „masa verde“ în turul doi. Vezi programul primei faze!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS