5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Națiunilor | Reacții după România – Irlanda de Nord 1-1

Liga Națiunilor | Reacții după România – Irlanda de Nord 1-1

România a remizat nedrept, 1-1, vineri seară, pe Arena Națională, cu Irlanda de Nord, în primul joc al noii ediții a Ligii Națiunilor. La finalul întâlnirii, selecționerul Mirel Rădoi s-a arătat dezamăgit de rezultat.

„Păcat de efortul băieților. Am făcut două reprize diametral opuse. Probabil că ne-am relaxat după golul înscris. Rămânem cu determinarea jucătorilor, unii au dat mai mult decât ne-am așteptat. Să sperăm că vom recupera aceste puncte peste trei zile (n.r. cu Austria – n.r.). Trebuie să recuperăm fizic o parte dintre jucători și mental toți fotbaliștii. Am încercat să controlăm centrul terenului printr-o posesie, creativitate, să avem superioritate. În repriza a doua am scăzut ritmul, am fost lenți, n-am dus mingea la margine. A venit și faza golului, când am păstrat distanța după această pandemie. Din punct de vedere al determinării, nu am ce să le reproșez jucătorilor“, a spus Rădoi, la Pro TV.

George Pușcaș, dezamăgit

Atacantul George Pușcaș s-a arătat mulțumit de evoluția tricolorilor și dezamăgit de scorul final.

„Este bine că ne-am creat ocazii multe, am avut posesia și am făcut un joc bun. Trebuie să ne mobilizăm mai bine, să stăm cu capul sus pentru că e supărător pentru toată lumea să plecăm cu un punct după meciul pe care l-am făcut. Noi am dat totul pentru a scoate cele 3 puncte, dar astăzi nu ne-a ieșit. Sperăm ca jocul bun din această seară să ne aducă un rezultat bun în meciul viitor. Am avut ocazii, puteam să marcăm… S-a terminat 1-1, trebuie să plecăm cu capul sus și să dăm din ce în ce mai mult la următorul meci. Când ataci mereu ești cu mai puțini oameni pe zona de apărare, iar jocul te pedepsește atunci când nu îți intră mingea. Așa cum s-a întâmplat cu noi“, a spus George Pușcaș.

Alibec, irascibil

Remiza cu Irlanda de Nord nu l-a mulțumit nici pe Denis Alibec, fotbalistul care a avut câteva „sclipiri“ bune și utile în timpul atacurilor.

„Ne pare foarte rău. Nu mă așteptam în nicio clipă să nu luăm cele 3 puncte. Ăsta este fotbalul. Trebuia să mai marcăm o dată și alta era soarta meciului. I-am dominat, 90 de minute mingea a fost doar la noi, dar așa este fotbalul. Se întâmplă să iei gol dintr-o ocazie. Nu a vrut să intre mingea. Probabil a fost vina noastră pentru că nu am dat mai bine la poartă. Sperăm ca la meciul cu Austria să intre mingea în poartă. Și noi am demolat-o pe Irlanda și degeaba, a fost 1-1. Am jucat fotbal. Toată echipa și-a dat viața pe teren, dar atât s-a putut. Mergem mai departe. Am jucat mult mai ofensiv și așa cum trebuie să joace România. Să vină Marica să joace dacă spune asta (n.r. Că România are un joc previzibil). Toți își dau cu părerea… Eu din teren am văzut altceva și am făcut un meci foarte bun“a spus Denis Alibec.

Pentru România urmează o întâlnire cu Austria, luni, de la ora 21.45 (Pro TV), la Klagenfurt.

Citește și: Liga Națiunilor | România – Irlanda de Nord, scor 1-1. Relaxarea ne-a costat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS