10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMessi îi zice „pa“ lui FC Barcelona. Catalanii vor să-l blocheze cu o clauză uluitor de mare!

Messi îi zice „pa“ lui FC Barcelona. Catalanii vor să-l blocheze cu o clauză uluitor de mare!

Domnia lui Lionel Messi la FC Barcelona se apropie de sfârşit. Ajuns la 33 de ani, starul argentinian mai are contract cu gruparea catalană până pe 30 iunie 2021, dar nu mai vrea să rămână în tricoul „blaugrana“. Messi a comunicat conducerii, marţi seară, printr-un e-mail, că doreşte rezilierea contractului „unilateral“.

Se pare că ruptura a apărut pe fondul umilitoarei înfrângeri, cu 8-2, suferită în faţa lui Bayern Munchen, noua campioană a Europei, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Obosit după un sezon stresant şi nemulţumit de proiectul sportiv prea puţin convingător, legenda Barcei şi-a pus ameninţările în practică. El este decis să pună punct experienţei cu FC Barcelona, subliniază AFP, citată de Agerpres.

Oficialii clubului nu vor să audă de „divorţ

Avocaţii jucătorului au transmis clubului un mail recomandat în care anunţă dorinţa lui Messi de a-şi rezilia contractul unilateral. Asta în virtutea unei clauze care a expirat pe 10 iunie. Conducătorii clubului consideră că angajamentul lui Messi este încă valid şi cred că-l pot determina pe jucător să se răzgândească.

Căpitanul Barcelonei ar putea pleca în iunie anul viitor ca jucător liber de contract. Dacă un club vrea să-l transfere încă din această vară, ar trebui să achite clauza de reziliere, fixată la astronomica sumă de 700 de milioane de euro, conform presei catalane. Echipe din Anglia şi Italia s-au arătat interesate de el în ultimul timp.

„În principiu, această clauză a expirat pe 10 iunie. Dar caracterul atipic din acest sezon, afectat de coronavirus, a deschis calea pentru ca Messi să ceară să fie eliberat de contract începând de acum. Este un prim pas către deschiderea unei negocieri pentru plecarea sa, pe baza clauzei de cedare, care se ridică la 700 milioane euro“, a precizat cotidianul Marca.

Messi are 20 de ani petrecuţi la Barca

Fotbalistul argentinian s-a întâlnit cu noul antrenor al Barcei, Ronald Koeman. L-a înştiinţat pe acesta că se vede „mai degrabă în exteriorul clubului decât în interiorul său“. Acest lucru întăreşte ideea că „divorţul“ este inevitabil.

Lionel Messi a venit la FC Barcelona în septembrie 2000, la vârsta de 13 ani, de la CA Newell’s Old Boys, club din oraşul argentinian Rosario. A debutat la prima echipă la 17 ani, pe 16 octombrie 2004, contra lui Espanyol Barcelona (1-0). A marcat 634 de goluri şi a câştigat 34 de trofee în 731 de meciuri oficiale disputate în tricoul „blaugrana“.

Citeşte şi: Mircea Lucescu a adus Supercupa Ucrainei la Kiev. Victorie mare cu Şahtior

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS