11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSorin Cârțu: „Trebuie să ne punem în obiectiv câştigarea tuturor trofeelor”

Sorin Cârțu: „Trebuie să ne punem în obiectiv câştigarea tuturor trofeelor”

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, a vorbit despre noul campionat, care va debuta în acest weekend, dar și despre obiectivele și dorințele Științei din acest sezon. De asemenea, acesta este încântat de noua colaborare cu Puma şi consideră că în acest an Ştiinţa se poate lupta pentru toate trofeele puse în joc în România.

„Într-adevăr, ceea ce ni se întâmplă astăzi este un lucru extrem de important pentru evoluţia clubului nostru. Este un parteneriat de top, unul maxim. Sunt multe de spus despre un asemenea tip de echipament şi sperăm ca aceste tricouri să fie de campioni. Pot spune că eu sunt un admirator mare al acestei mărci. În primul meu meci pe care l-am jucat pentru Universitatea Craiova am fost încălţat în ghete Puma. Sperăm de acum înainte să obţinem rezultate mult mai bune decât cele înregistrate până în prezent. Rog suporterii ca şi în campionatul acesta să fie alături de noi şi să susţină în limitele posibilităţilor ceea ce facem. Vrem să ne bucurăm împreună de rezultatul final. 

Băieţii trebuie să îşi dea restart. Să nu se mai gândească la campionatul trecut şi la ceea ce s-a întâmplat în ultima etapă. Anul a fost unul bun, cu excepţia ultimului joc. Am vrea să repetăm parcursul bun din sezonul trecut, iar la final să ne luptăm pentru câştigarea campionatului. Nu ar trebui să fim atât de supăraţi cu locul doi. Până la urmă, este cea mai bună performanţă a noastră, iar performanţele sunt făcute ca să fie depăşite. Prin mişcările pe care le-am făcut până acum, cu transferurile celor trei jucători, consider că putem obţine performanţe remarcabile. Trebuie să ne punem în obiectiv câştigarea tuturor trofeelor din România. De aceea ne antrenăm şi muncim zi de zi, ca să performăm”, a spus Sorin Cârţu. 

CFR şi FCSB, principalele contracandidate

La fel ca în ultimii ani, CFR Cluj şi FCSB par principalele contracandidate ale Universităţii Craiova la titlul de campioană. Acelaşi lucru consideră şi preşedintele grupării din Bănie, care ştie că, pentru a-şi îndeplini obiectivul, alb-albaştrii nu mai au voie să facă paşi greşiţi cu formaţiile modeste din Liga 1. 

„Ar trebui să procedăm şi noi la fel ca cei din Spania sau Italia. În momentul în care apare un caz de coronavirus, acea persoană nu mai intră pe teren, iar cei negativi să joace. Campionatul trebuie să meargă mai departe. Cu siguranţă şi în acest sezon ne vom lupta la titlu cu cele două echipe care s-au menţinut în frunte în fiecare an, CFR şi FCSB. Dar, mai pot apărea şi altele, cu toate că nu cred că ar avea puterea să se lupte pentru campionat până în ultima etapă. Nu ştiu cum ne vor judeca celelalte formaţii, dar noi trebuie să plecăm la drum încă din prima etapă cu gândul la îndeplinirea obiectivului, şi anume să luăm titul de campioană. Apoi, când începe Cupa, să ne axăm şi pe ea. Noi trebuie să nu mai facem aceleaşi greşeli de anul trecut, când am pierdut puncte cu echipe care, în mod normal, ar fi trebuit să retrogradeze la finalul sezonului trecut”, a adăugat Sorin Cârţu.  

Marcel Popescu: „Dacă nu ar fi fost problemele cu jucătorii infectaţi, Craiova ar fi fost campioană”

Marcel Popescu, managerul Universităţii Craiova, a vorbit despre deciziile ciudate care s-au luat înainte de finala campionatului trecut, ca meciul cu Astra să nu se mai dispute, iar duelul cu CFR să se decidă la penaltiuri, după caz. Acesta este de părere că, dacă nu ar fi fost toate acele cazuri de Covid la CFR şi Astra, Universitatea ar fi fost campioană. 

„Campionatul este programat să înceapă la sfârşitul săptămânii. Dacă dai de fiecare dată la vreo doi jucători câte 14 zile de carantină, campionatul nu se termină nici în doi-trei ani. Există premisa unor jocuri murdare, unor interpretări. Campionatul trecut nu s-a încheiat aşa cum se invoca, pe teren, el doar s-a încheiat. Nu mai are rost să ne întoarcem în timp. Cursa a fost oprită în momentul în care Universitatea ţâşnise în câştigătoare. Dacă nu ar fi fost toate aceste probleme cu jucători infectaţi, Craiova ar fi fost campioană. Am avut şi noi problemele noastre, pentru că, în comparaţie cu sezonul în care antrenor a fost Devis Mangia, am arătat lipsă de continuitate la nivelul băncii tehnice, iar acest lucru s-a simţit. Am crezut în toţi antrenorii puşi, le mulţumesc pentru ce au făcut aici, iar acum, cu Bergodi, sunt sigur că Universitatea va avea un cuvânt greu de spus”, a declarat Marcel Popescu. 

„Important este să nu repetăm greșelile”

Managerul Ştiinţei a înaintat şi discuțiile privind campionatul proaspăt încheiat și s-a arătat încrezător în viitorul Universității.

„Ne pregătim de startul unui nou campionat, la doar două săptămâni distanţă de la încheierea sezonului precedent. Campionatul începe cu un nou sponsor tehnic, de notorietate mondială, Puma. Va fi un parteneriat de durată nelimitată. Am găsit uşa deschisă şi o înţelegere deplină în acest proiect de viitor cu producătorul de echipament Puma. Sperăm ca, odată cu această schimbare, să facem trecerea la un nivel superior, la toate eşaloanele sportive. La ultima prezenţă am lăsat un gust amar, dar mereu se învaţă din greşeli. Important este să nu le repetăm şi, cu paşi mărunţi, dar siguri, să aducem performanţă în club”, a încheiat managerul Universităţii. 

În prima etapă din noul campionat, alb-albaştrii vor întâlni formaţia Sepsi Sf. Gheorghe, în deplasare. Meciul va avea loc sâmbăta aceasta, de la ora 18.00.

Citește și: Locomotive – „U” Craiova / Brigadă din Serbia pentru meciul de la Tbilisi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS