9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U” Craiova - WSG Tirol 3-1 final. Știința, la prima victorie în amicale

„U” Craiova – WSG Tirol 3-1 final. Știința, la prima victorie în amicale

„U” Craiova a încheiat cu o victorie seria amicalelor din cantonamentul din Austria. După eșecul de ieri, cu Plzen, alb-albaștrii au intrat mult mai motivați la acest joc și și-au dominat adversarul cap-coadă. A fost 3-1 pentru „lei” în duelul cu formația austriacă WSG Tirol.

Prima repriză a fost una de tatonare, în care cele două formații au încercat să construiască și să își pună la punct tacticile. Știința a propus un prim 11 mai inedit pentru acest joc, practic majoritatea jucătorilor care au intrat în repriza secundă cu Plzen s-au văzut titulari în această după-masă. Dacă la meciul precedent Marius Constantin a fost titularizat pentru pima dată la Craiova, de data aceasta a venit rândul lui Papp și Tudorie să intre din primul minut.

Repriza secundă a fost mult mai animată. Știința a ieșit la atac și a avut câteva oportunități de a marca prin Bărbuț și Baiaram. Și formația austriacă a fost aproape de gol în urma unei lovituri libere, dar șutul s-a dus în cele din urmă în plasa laterală, milimetric pe lângă bară. La fel ca în primul joc, minutul 60 a consemnat schimbarea echipei la Craiova, doar că, de data aceasta, pe teren au intrat fotbaliștii care au prins mai multe minute în meciurile oficiale.

Mutările s-au observat imediat, Universitatea fiind echipa care a controlat în totalitate finalul meciului. Koljic și Nistor au fost, la rândul lor, la un pas de deschiderea scorului, însă mingile trimise de aceștia au trecut de puțin pe lângă poarta adversă.

Golurile au venit pe final

În cele din urmă, în minutul 81, Știința a reușit să înscrie. Elvir Koljic a transformat cu precizie o lovitură de la 11 metri, iar alb-albaștrii erau la mai puțin de 10 minute de victorie. Doar că, la doar trei minute distanță, gruparea austriacă a restabilit egalitatea.

Bosniacul Elvir Koljic nu a fost de acord cu scorul înregistrat pe tabelă și a mai marcat un gol, în minutul 87. De evidențiat aici centrarea foarte bună a lui Dan Nistor. Nu acesta a fost scorul final, pentru că Andrei Ivan a obținut o nouă lovitură de la 11 metri, pe care Cicâldău a transformat-o fără emoții. A fost 3-1 pentru Universitatea Craiova, care a încheiat cu o victorie amicalele din Austria.

Universitatea Craiova: Popescu (60, Pigliacelli) – Mitran (60, Vlădoiu), Papp (60, Constantin), Acka (60, Bălașa), Vătăjelu (60, Bancu) – Screciu (60, Nistor), Danciu (60, Cicâldău), Ivanov (60, Mateiu) – Bărbuț (60, Ivan), Tudorie (60, Koljic), Baiaram (60, Mihăilă).

Reamintim că în primul amical din Austria, alb-albaștrii au pierdut cu Viktoria Plzen, scor 0-2.

Pentru Universitatea vor mai urma încă cel puțin cinci zile de cantonament, iar apoi vor reveni în țară, pentru primul joc oficial din noul sezon. Trupa lui Bergodi se va duela cu Sepsi, în deplasare, în prima etapă a noului campionat. Meicul este programat sâmbăta viitoare, de la ora 18.00.

Citește și: Simona Halep, în finală la Praga. Begu a jucat lovită mai bine de un set

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS