12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUniversitatea Craiova - CFR Cluj, 1-3 final. Ardelenii au luat titlul în Bănie

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 1-3 final. Ardelenii au luat titlul în Bănie

CFR Cluj triumfă din nou pe terenul Craiovei. După ce a câștigat Supercupa României în 2018, astăzi, trupa lui Dan Petrescu și-a adjudecat titlul de campioană. A fost 3-1 pentru ardeleni, care au reușit să întoarcă rezultatul de la 1-0 și să bifeze cel de-al treilea titlu consecutiv.

Alb-albaștrii nu și-au regăsit jocul. Au fost, practic, de nerecunoscut în partea a doua și astfel au cedat un titlu care părea să îl aibă în mână.

Golurile învingătorilor au fost reușite de Vinicius (’36), Boli (’56) și Deac (’77 – penalti). Pentru Craiova a punctat Nistor (’10).

GdS v-a ținut la curent cu evoluția scorului și momentele importante din joc, pe care le regăsiți mai jos.

Final: Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3.

min. 90: S-au acordat 4 minute de prelungiri.

min. 85. Dublă schimbare și la CFR. Pereira și Aurelio intră în locul lui Omrani și Bordeianu.

min. 84: Elvir Koljic a trimis puternic cu capul, dar mingea se duce peste poarta lui Arlauskis.

min. 77: GOL CFR Cluj. Deac transformă perfect și duce Clujul și mai aproape de titlu.

min. 76: Cosic faultează în careu, iar Hațegan arată punctul cu var. Penalty pentru CFR.

min. 75: Dublă înlocuire la Craiova. Baiaram îl schimbă pe Mihăilă, iar Baiaram pe Mateiu.

min. 70. Au mai rămas doar 20 minute în care Știința trebuie să încerce să înscrie și să trimită meciul în prelungiri. CFR a lăsat „garda” jos și ne așteptăm la mai multe atacuri din partea Craiovei.

min. 65: Costache și Hoban au intrat pentru CFR. Itu și Rondon au părăsit terenul.

min. 58. Bărbuț a fost înlocuit cu Ivan la Craiova.

min. 56: Gol CFR. Kevin Boli a rămas nestingherit în careul Craiovei și a înscris cu o lovitură de cap. Alb-albaștrii trebuie să iasă la joc!

min. 53: Elvir Koljic a tras puternic din afara careului, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă. În continuare, 1-1 în Bănie.

min. 49: Deac a trimis în primă fază în zid, apoi peste poarta lui Pigliacelli.

min. 48: Lovitură liberă periculoasă pentru CFR, din apropiere de careul Craiovei.

Partida a fost reluată.

Prima repriză din Bănie a fost disputată, cele două echipe împărțindu-și minutele. Știința a controlat începutul de meci, iar CFR a trecut la conducerea jocului după minutul 25. Reamintim că în caz de egalitate, se vor mai juca încă 30 de minute de prelungiri și, dacă este cazul, se vor executa lovituri de departajare.

Pauză: Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-1.

min. 45+3: Pigliacelli are o intervenție senzațioinală în fața lui Omrani și păstrează tabela intactă.

min. 45. S-au arătat 3 minute de prelungiri pentru prima parte.

min. 43: Bărbuț a fost aproape de gol, dar Vinicius a respins in extremis.

min. 39: Se joacă de la o poartă la alta. CFR a avut șansa de a trece în avantaj, dar Acka a respins în corner.

min. 38: Ratare monumentală a lui Dan Nistor. Acesta a luat o acțiune pe cont propriu, dar a trimis milimetric pe lângă bara din stânga a porții lui Arlauskis.

min. 36: Gol CFR Cluj. Vinicius restabilește egalitatea cu o lovitură de cap. Se restabilește egalitatea în Bănie.

min. 29: Prima șansă pentru CFR. Omrani a șutat de la marginea careului de 16 metri, dar mingea s-a scurs mult pe lângă poarta Craiovei. Rămâne 1-0 pentru Știința!

min. 25. Jocul s-a echilibrat pentru că CFR a ieșit la joc. Cele două echipe se tatonează la mijlocul terenului.

min. 15: Știința este la conducerea jocului după primele 15 minute. CFR Cluj încă nu s-a apropiat periculos de poarta lui Pigliacelli.

min. 10: GOOOOOOOLLLLLLL Craiovaaaaa!!! Dan Nistor înscrie senzațional, cu un șut de la 25 de metri, din prima. NICO ȘANSĂ PENTRU ARLAUSKIS!

min. 8: Așa cum ne-am obișnuit, Dan Petrescu schimbă la începutul meciului chiar dacă nu este pe bancă. Tânrul Joca este înlocuit cu Alexandru Chipciu.

Peste 2.500 de fani ai Universității Craiova s-au adunat în fața stadionului „Ion Oblemenco”, pentru a fi mai aproape de favoriți.

min. 5: Cicâldău a trimis imprecis, peste poarta adversă.

min. 4: Mihăilă obține o lovitură liberă de la peste 25 de metri de poarta lui Arlauskis.

Partida a început!

A sosit ziua cea mare. Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 20.30, pe teren propriu, formaţia CFR Cluj, în meciul decisiv pentru titlu. Partida contează pentru etapa a 10-a din play-off (ultima), iar Ştiinţa trebuie să o câştige pentru a fi sigură de primul titlu de campioană după 29 de ani. De asemenea, nici rezultatul de egalitate nu ar fi un capăt de ţară pentru alb-albaştri. În acest caz, meciul s-ar prelungi și am avea parte de încă 30 de minute și, posibil, penaltiuri.

Echipele de start:

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Vătăjelu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve: Popescu – Qaka, Ivanov, Baiaram, Nițu, Ivan, Bălașa, Mitran, Gustavo.

CFR Cluj: Arlauskis – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu, Deac – Omrani, Rondon, Joca. Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve: Rus, Susic, Cestor, Aurelio, Chipciu, Pereira, Petrila, Costache, Hoban.

Așa meci, așa mesaj. Peluza Nord Craiova continuă să surprindă plăcut la fiecare meci pe care echipa favorită îl dispută pe teren propriu. De data aceasta, înainte de meciul decisiv cu CFR, în sectorul rezervat galeriei Universității fanii alb-albaștri au afișat un nou mesaj de încurajare pentru băieți. „Aduceți 5-ul în Bănie” este dorința tuturor craiovenilor pătimași, care așteaptă acest moment de aproape 30 de ani.

Foto / Peuza Nord Craiova

Înaintea acestei confruntări, clasamentul play-off-ului se prezintă astfel:
1.CFR Cluj 46 (14-6)
2.„U“ Craiova 44 puncte (golaveraj 16-11)
3.Astra 33 (12-8)
4.Botoșani 32 (10-12)
5.FCSB 31 (13-14)
6.Mediaș 25 (5-19)

Confruntarea de pe stadionul „Ion Oblemenco” va fi arbitrată de o brigadă compusă din centralul Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Șovre (Satu Mare) și Vasile Marinescu (București) şi rezerva Cătălin Popa.

GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante din meci.

Date statistice despre duelul Universitatea Craiova – CFR Cluj

O singură înfrângere au suferit oltenii în ultimele 12 meciuri jucate în campionat pe teren propriu, 0-2 cu CFR (23 februarie 2020). În rest, au 10 victorii şi o remiză.

Craiovenii au marcat în 14 dintre cele 17 jocuri de acasă, dar au şi primit cel puţin un gol în precedentele opt partide disputate în campionat pe arena „Ion Oblemenco”.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 21 de ori, de șapte ori au câştigat oltenii, de opt ori au învins clujenii, iar alte șase jocuri s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cârţu.

Întâiul succes din contul Craiovei a venit în ultima rundă a ediţiei 2014/2015, pe 30 mai, 3-0 pe „Extensiv”, marcatori Bawab – dublă şi Alex. Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştri un loc în clasamentul final, până pe 5. CFR avea să termine sezonul pe 3.

Prima victorie bifată de clujeni: 27 februarie 2016, Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj – Universitatea Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci).

Cea mai recentă întâlnire directă: 28 iunie 2020, CFR Cluj – Universitatea Craiova 2-3, goluri înscrise de C. Deac, P. Vinicius, respectiv E. Koljic, V. Mihăilă, A. Cicâldău.

Mediile de vârstă:

Universitatea Craiova – 25 de ani şi o lună.

CFR Cluj – 27 ani şi 9 luni, a doua cea mai mare din campionat.

Duelul antrenorilor:

Cristiano Bergodi a debutat în Liga 1 pe 19 noiembrie 2005, în Pandurii – FC Naţional 1-1. Acesta a strâns 146 de jocuri în principala competiţie internă. Printre performanţele reuşite ca antrenor în fotbalul românesc se numără şi:

– Întâia calificare din istoria celor de la CFR Cluj în cupele europene (locul 3 în 2006/07);

– A adus ultimul trofeu din vitrina Rapidului, Supercupa României din 2007;

– A salvat-o pe Politehnica Iaşi de la retrogradare în 2008/09;

– A calificat-o pe FCSB în grupele Europa League în 2009/10, când a reuşit 6 victorii consecutive în tururile preliminare;

– A salvat-o pe FC Voluntari de la retrogradare în 2018/19.

Dan Petrescu a debutat ca antrenor în Liga 1 pe 12 martie 2004, în Rapid Bucureşti – FC Oradea 2-1. Pe lângă gruparea giuleşteană (2003/2004), le-a mai condus pe Sportul (2004/2005, 2005/2006), Unirea Urziceni (2006/07, 2007/08, 2008/09, 2009/10) şi CFR Cluj (2017/18, 2018/19 – două titluri, 2019/20). Petrescu a mai câştigat campionatul şi cu ialomiţenii în sezonul 2008/2009, când a avut şi un parcurs remarcabil în grupele UCL, câștigând puncte.

Cristiano Bergodi vs. Dan Petrescu în Liga 1: 6 jocuri – o victorie Bergodi – 4 succese Petrescu – o remiză;

Citeşte şi: Universitatea Craiova – CFR Cluj / Fiţi „lei“ cu adevărat! Avem un titlu de luat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS