21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUniversitatea Craiova - CFR Cluj / Fiţi „lei“ cu adevărat! Avem un titlu de luat!

Universitatea Craiova – CFR Cluj / Fiţi „lei“ cu adevărat! Avem un titlu de luat!

Să vină cinciul! Aceasta este forma de salut în ultima perioadă a tuturor celor care iubesc culorile Universităţii Craiova. Da, este adevărat! Craiova luptă astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, cu CFR Cluj, pentru cel de-al cincilea titlu de campioană, performanţă care ar veni după o pauză de 29 de ani. Mult prea mare, ţinând cont de faptul că această regiune se hrăneşte şi respiră fotbal.

Am avut parte de multe momente dificile, greu de explicat şi chiar de înţeles, în acest final de sezon, marcat de pandemia de Covid-19. Visul poate deveni realitate cu o victorie şi nimic altceva. Universitatea s-a încărcat cu frustrare după cele trei tentative de a susţine meciul cu Astra Giurgiu, joc devenit, în cele din urmă, un dosar ajuns pe masa comisiilor FRF. Se vorbea de câştigarea lui la „masa verde“, caz în care trupa lui Bergodi ar avea şi varianta egalului în „decisivul“ de astăzi, cu ardelenii.

Se pune şi problema disputării lui, dar s-ar desfăşura după termenul limită impus de UEFA în privinţa comunicării echipelor participante în cupele europene. În schimb, un succes al Craiovei ar pune capăt oricărei discuţii, iar Ştiinţa ar fi o campioană curată. Asta o ştiu şi „leii“, şi le este la îndemână să o obţină.

Pavel Badea: Nu avem nevoie ca titlul să fie pus la îndoială

GdS a prefaţat finala campionatului cu Pavel Badea, fost mare fotbalist al Băniei şi directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova. „Samuraiul de pe Jii“ este ferm pe poziţie: alb-albaştrii trebuie să câştige!

„Toată lumea se întreabă dacă iese egal mâine seară (luni – n.r.), ce se întâmplă cu meciul restant, cu Astra… Din punctul meu de vede nu este nici vina Craiovei şi nici vina Astrei. Este o situaţie delicată, la care s-a ajuns din cauza acestui blocaj dat de lipsa datelor, pentru că FRF trebuie să raporteze la UEFA echipele participante în cupele europene. Noi am vrea să jucăm, dar dacă nu se poate, ce facem? Ca să încheiem povestea, trebuie să câştigăm şi atunci lucrurile sunt clare pentru toată lumea. Repet: trebuie să câştigăm pe teren, că nu avem nevoie ca titlul să fie pus la îndoială. Ar fi ceva fantastic pentru starea de spirit a regiunii noastre, pentru emulaţia pe care o creează o echipă campioană. Ne dorim extrem de mult să reuşim“, a subliniat Pavel Badea.

„Este o şansă fantastică, pe care sper să nu o ratăm“

Pavel Badea consideră că gruparea ardeleană nu are cu ce să-i surprindă pe Cristiano Bergodi şi elevii săi.

„CFR Cluj este aceeaşi echipă pe care o ştie toată lumea. Este extrem de pragmatică şi eficace. Ei nu au cu ce să ne surprindă. CFR Cluj nu este o echipă care să surprindă prin modificări tactice, prin jucători care să iasă din tiparele cu care suntem obişnuiţi. Au jucători buni, iar dacă prind o zi bună este greu să-i învingi. Dar şi noi avem o echipă la fel de bună, iar dacă suntem concentraţi şi luptăm cu determinare îi învingem fără probleme. Avem o valoare mai mare atât individual, cât şi colectiv“, a spus fostul mijlocaş.

„Mi-ar plăcea să avem 3-0 la pauză, ca să nu trăim cu emoţii. În anii trecuţi s-a mai întâmplat să jucăm ‘finale’ la Craiova, în care noi nu eram implicaţi în câştigarea titlului. Acum trăim o experienţă inedită, aceea de a juca ultimul meci pentru a fi campioană. Îl joci la Craiova şi este o şansă fantastică, pe care sper să nu o ratăm. Ai avantajul terenului propriu, ai un grup foarte puternic, ai toate condiţiile necesare din punct de vedere al infrastructurii şi să nu câştigi… Ar fi cu adevărat o decepţie imensă pentru noi, oltenii, şi pentru toţi cei care iubesc această echipă. Ceea ce nu au realizat zeci de ani niciunul dintre conducătorii de după Revoluţie, iată că se realizează acum. Acest proiect îi dă o mare mândrie şi onoare Craiovei. Pauza competiţională ne-a prins bine. Ea a venit cu un aspect foarte important: factorul şansă. Acesta este determinant în orice activitate. Am avut o şansă mai mare decât am avut-o înainte. Şi înainte am jucat bine, dar nu am reuşit să concretizăm prin rezultate meciurile bune pe care le-am făcut. În mometul actual am reuşit să concretizăm meciurile şi prin rezultate bune“, a completat Bădiţă.

„Nu trebuie să ne asumăm niciun risc“

Ţinând cont că regulamentul a devenit discutabil şi nedrept totodată din pricina faptului că Nicuşor Bancu nu a putut să-şi ispăşească suspendarea de o etapă pentru că nu s-a jucat meciul cu Astra, Pavel Badea a spus:

„Nu-l putem folosi pe Bancu. Trebuie să stea un joc, iar acesta nu s-a disputat, deci poate fi luat în calcul cel cu CFR. Din punctul meu de vedere, noi nu trebuie să ne asumăm niciun risc. Aşa mi se pare corect, să nu creezi niciun fel de polemică. Şi cred că în asentimentul meu sunt şi cei din club. Ar fi bine să ia un punct de vedere şi de la FRF dacă totuşi îl vor pe Bancu, dar dacă ţi-l dă după ce se termină meciul (râde – n.r.)?“.

Pavel Badea este convins că principala „gură de foc“ a Craiovei, Elvir Koljic, va avea parte de un tratament special din partea fundaşilor lui CFR şi nu ştie dacă va reuşi să se impună. Bădiţă ştie însă cine pot fi protagoniştii victoriei!

„Koljic va avea o misiune foarte grea, toţi vor fi atenţi la el. În general, la meciurile cu CFR Cluj, Mihăilă este asul din mânecă. Tot el va fi şi de data aceasta ‘cheia’ spre victorie! Chiar sunt curios dacă o să-l bage pe Ivan. Mihăilă şi Ivan sunt doi jucători care pot destabiliza adversarul pe părţile laterale. Sunt jucători de viteză, care au şut, forţă de pătrundere şi care, mai puţin Ivan în ultima perioadă, au veleităţi de marcatori. Ivan a cam uitat să marcheze, dar putem să-i arătăm poze cu el când se bucură cu tribuna şi poate îl motivăm. A dat două goluri cu Dinamo şi după s-a liniştit. Poate dă şi mâine (luni – n.r.) două şi se linişteşte“.

„Este o ruşine ce se întâmplă din punct de vedere al siguranţei cetăţeanului“

Întrebat dacă va sărbători alături de suporteri, în stradă, în cazul câştigării titlului, Pavel Badea a taxat organele de ordine publică. El nu a dorit să treacă neobservat murdărirea portretului mural şi gardurile casei lui Sorin Cârţu, şi nici ameninţările venite din partea unor suporteri ai FCU, cum că vin să se „bucure“ alături de rivali.

„Nu! Nu ştii că ne-a ameninţat ‘Gogoaşă’ (liderul galeriei lui FCU – n.r.), că vine el cu câţiva oameni şi face revoluţie (râde – n.r.)? Să vină, să vedem ce fac! Este o ruşine ce se întâmplă din punct de vedere al siguranţei cetăţeanului. Nu se poate ca în Craiova un grup de delincvenţi să ţină un oraş în teroare. Oamenii care conduc destinele oraşului, cei care se ocupă de ordinea şi siguranţa cetăţenilor, nu-şi fac datoria! Aştept mai multă seriozitate din partea organelor vizavi de ordine şi de siguranţa cetăţeanului în Craiova. Nu este posibil ca un grup de 35-40 de persoane să ţină ‘ostatic’ un oraş întreg. Acest oraş, prin imaginea pe care au făcut-o aceşti delincvenţi, pierde din foarte multe puncte de vedere. Trebuie tras acest semnal de alarmă, pentru că nu este normal ce se întâmplă“, a comentat Badea.

„Ar fi ceva fantastic să pătrundem în grupe. E rău să visăm? Nu cred“

În urmă cu câteva zile, acţionarul Mihai Rotaru spunea că nu intenţionează să vândă din jucători, pentru că vrea ca echipa să se califice în grupele Ligii Europa. Afirmaţia a fost salutată de Pavel Badea.

„Aţi văzut că el, în general, nu a păcălit lumea. Când şi-a asumat anumite decizii a făcut-o cu seriozitate. Gândiţi-vă că putea să vândă doi-trei jucători pe an cu uşurinţă, dar nu a făcut-o. A aşteptat şi a vândut unul, doar anul trecut a dat doi. Asta a conferit stabilitate echipei şi i-a dat valoare. Ar fi ceva fantastic să pătrundem în grupe. Dacă o să câştigăm campionatul trebuie să luptăm pentru grupele Champions League. Măcar să visăm. E rău să visăm? Nu cred. Pentru grupe ar trebui să mai avem şi ceva noroc la tragerile la sorţi. Până acum am avut un noroc… chior. Am jucat cu AC Milan, Leipzig, cele mai tari echipe de pe tablou. Poate va fi altfel de data asta“, a încheiat Pavel Badea.

Citeşte şi: Arsenal a cucerit Cupa Angliei. Aubameyang a fost „călăul“ lui Chelsea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS