13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPSG câștigă tot în Franța. Trupa lui Tuchel a luat și Cupa Ligii

PSG câștigă tot în Franța. Trupa lui Tuchel a luat și Cupa Ligii

Paris Saint-Germain a cucerit Cupa Ligii franceze la fotbal, după ce a învins-o în finală pe Olympique Lyon cu scorul de 6-5, la loviturile de departajare. În primele 90 de minute, scorul a fost 0-0.

Portarul român Ciprian Tătăruşanu, anunţat ca titular la OL înainte de meci, nu a fost reţinut în lotul pentru finală, el acuzând dureri la spate la ultimul antrenament.

Pentru echipa pariziană au transformat Angel Di Maria, Marco Verratti, Leandro Paredes, Ander Herrera, Neymar şi Pablo Sarabia. Pentru Lyon au înscris Joachim Andersen, Karl Toko Ekambi, Maxence Caqueret, Thiago Mendes şi Houssem Aouar, iar Bertrand Traore a ratat.

Paris Saint-Germain: Navas – Kurzawa (Kehrer, 70), Thiago Silva (Paredes, 91), Kimpembe, Bakker – Verratti, Marquinhos (Abdou Diallo, 114), Idrissa Gueye (Ander Herrera, 58) – Di Maria, Icardi (Sarabia, 58), Neymar.

Olympique Lyon: Anthony Lopes – Denayer, Marcelo (Andersen, 81), Marcal – Dubois (Rafael, 86), Caqueret, Guimaraes (Thiago Mendes, 65), Aouar, Cornet – Depay (Toko Ekambi, 80), Moussa Dembele (Bertrand Traore, 80).

Lyon poate pierde cupele europene

Victoria era cea mai bună şansă pentru OL de a evolua în sezonul viitor al cupelor europene, după ce s-a clasat pe locul 7 în ediţia trecută a ligii franceze.

Lyon mai poate obţine un bilet pentru ediţia următoare a competiţiilor UEFA doar dacă va câştiga trofeul Ligii Campionilor. Echipa antrenată de Rudi Garcia a învins-o pe Juventus pe teren propriu în prima manşă a optimilor de finală, iar pe 7 august va juca manşa secundă, la Torino.

PSG a cucerit Cupa Ligii pentru a noua oară (record), după ediţiile din 1995, 1998, 2008, 2014, 2015, 2016, 2017 şi 2018. OL rămâne cu un singur trofeu (2001) în această competiţie, aflată la ultima ediţie.

Formaţia antrenată de Thomas Tuchel încheie astfel un sezon în care a câştigat toate trofeele pe plan intern, Trofeul Campionilor (Supercupa Franţei), campionatul, Cupa Franţei şi Cupa Ligii franceze.

Citește și: Încep emoțiile pentru Dăbuleni. Vezi toate detaliile și programul meciurilor de baraj!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS