11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPSG a câştigat Cupa Franţei! Perrin a fost la un pas să-i rupă piciorul lui Mbappe

PSG a câştigat Cupa Franţei! Perrin a fost la un pas să-i rupă piciorul lui Mbappe

Paris Saint-Germain a cucerit Cupa Franţei. S-a îmtâmplat vineri seară, după ce a învins-o în finală pe AS Saint-Etienne cu scorul de 1-0. Golul de pe „Stade de France“ (5.000 de spectatori), din Saint-Denis, a fost marcat de Neymar (’14).

Bucuria lui PSG a fost știrbită de o accidentare urâtă a lui Kylian Mbappe. Starul francez a părăsit terenul de joc în minutul 31 al finalei! Asta după ce a fost lovit violent la glezna dreaptă de căpitanul echipei St Etienne, Lois Perrin. Acesta a fost eliminat de arbitrul Amaury Delerue.

Oficialii lui PSG sunt îngrijorați pentru Mbappe, mai ales că peste trei săptămâni se reia Liga Campionilor. În această competiţie o vor înfrunta pe Atalanta Bergamo în sferturi, pe 12 august, la Lisabona.

Paris Saint-Germain: Keylor Navas – Thilo Kehrer (’20, Colin Dagba), Marquinhos, Thiago Silva, Mitchel Bakker – Angel Di Maria, Leandro Paredes (’75, Marco Verratti), Idrissa Gana Gueye – Neymar; Mauro Icardi, Kilyan Mbappé (’33, Pablo Sarabia).

Saint-Etienne: Jessy Moulin – Mathieu Debuchy (’83, Jean Philippe Krasso), Wesley Fofana, Loic Perrin, Timothee Kolodziejczak – Mahdi Camara (’46, Yvan Neyou Noupa), Yann M’Vila – Yvann Macon (’34, Harold Moukoudi), Ryad Boudebouz (’75, Arnaud Nordin), Denis Bouanga – Romain Hamouma (’46, Wahbi Khazi).

PSG a făcut tripla

PSG a reuşit astfel tripla pe plan intern. Și-a adjudecat Trofeul Campionilor (Supercupa Franţei), titlul în Ligue 1 și acum Cupa.

Parizienii şi-au trecut în palmares al 13-lea lor trofeu în Cupa Franţei. Și mai pot adăuga două titluri în acest sezon. PSG poate câştiga Cupa Ligii, a cărei finala va avea loc pe 31 iulie, contra formaţiei Olympique Lyon. Ar mai fi şi Liga Campionilor, dar aici drumul este ceva mai anevoios.

Victoria echipei antrenate de Thomas Tuchel în finala Cupei Franţei a produs bucurie pe Coasta de Azur. Motivul ar fi că OGC Nice a obţinut și ea calificarea pentru faza grupelor Europa League. Nice s-a clasat pe locul 5 în Ligue 1.

În schimb, Reims aşteaptă finala Cupei Ligii. Un eventual succes al parizienilor contra echipei lui Ciprian Tătăruşanu, urmând să o trimită pe Reims (locul 6 în Ligue 1) în preliminariile Europa League. Pentru Lyon, cucerirea trofeului pare singura şansă de a evolua în sezonul viitor al cupelor europene. Asta în afara variantei că ar câştiga Liga Campionilor. Acolo o va înfrunta în manşa a doua a optimilor pe Juventus (1-0 pentru OL în tur).

Citește și: Organizatorii turneului de la Palermo cer o derogare pentru Simona Halep

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS