8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUEFA spune clar: ai, n-ai Covid-19, termini competiţia!

UEFA spune clar: ai, n-ai Covid-19, termini competiţia!

Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat prelungirea termenului de încheiere a Ligii 1, însă UEFA a respins această posibilitate. Secretarul LPF, Justin Ştefan, a reafirmat că toate meciurile din Liga 1 trebuie să se joace până la data de 3 august. Atunci trebuie comunicat către UEFA echipele participante în cupele europene.

„Verbal, UEFA a infirmat posibilitatea de a extinde play-off-ul după data de 3 august. Trebuie să comunicăm echipele participante până pe 3 august. Dacă mai apar cazuri la CFR sau Craiova, există riscul să fie încurcat programul. La Adunarea Generală vom discuta și pe scenariul play-off-ului. Dacă vor apărea probleme pe zona de play-off, vom încerca să vorbim la UEFA pentru extinderea termenului de 3 august. Nu pot accepta să nu-mi termin competiția din rațiuni birocratice. Mie, personal, mi se pare absurd. Cât timp tragerea la sorți este pe 10 august și competiția începe pe 17 august, de ce nu aș putea să joc un meci pe 5 august? Ne-am propus să terminăm competiția pe teren, dar fără să punem în pericol sănătatea celor implicați. Ați văzut că DSP-ul a acționat la Dinamo, nimeni nu se joacă”, a spus Justin Ștefan, la Digi Sport.

În preliminariile Ligii Campionilor va accede doar campioana României. În acest caz lupta se dă între liderul Universitatea Craiova şi CFR Cluj, care se află la 4 puncte distanţă, însă are un meci mai puţin disputat.

În ceea ce privește Liga Europa, FC Botoșani și FCSB și-au asigurat calificarea, după ce „oastea“ lui Gigi Becali a câștigat Cupa României. Astra Giurgiu, deși ocupă locul 3 în Liga 1, nu are drept de joc în cupele europene. Ce-a de-a treia calificată în Liga Europa va fi ocupanta locului 2.

Citeşte şi: Liga 1 / Încă doua cazuri de Covid-19 la Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS