17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBilanţul infectărilor cu Covid-19 creşte alarmant! Scenariu de „groază“ propus de LPF privind încheierea Ligii 1

Bilanţul infectărilor cu Covid-19 creşte alarmant! Scenariu de „groază“ propus de LPF privind încheierea Ligii 1

Contracandidata Universităţii Craiova în lupta pentru titlu, CFR Cluj, trăieşte momente de groază din pricina pandemiei de Covid-19. Gruparea ardeleană a ajuns la 13 cazuri, printre aceştia numărându-se inclusiv antrenorul Dan Petrescu.

Adrian Păun a fost primul jucător de la CFR Cluj depistat pozitiv la noul coronavirus.

Conform Digi Sport, până în prezent au fost testați pozitiv şase jucători și șase membri ai staffului tehnic. În discuţie intră următorii: Grzegorz Sandomierski, Cristi Bălgrădean, Cristi Manea, Claudiu Petrila, Damjan Djokovic, Cătălin Golofca, Dan Petrescu (antrenor principal), Cristian Moldovan (antrenor cu portarii), Costin Curelea (antrenor secund), Cristian Dragotă (preparator fizic), Bogdan Aldea (preparator fizic) şi Radu Pralea (kinetoterapeut).

Dinamo e campioană la numărul de cazuri de Covid – 19

Reamintim că primul caz de Covid din Liga 1 s-a consemnat la FC Botoşani. Moldovenii l-au avut infectat chiar pe medicul echipei.

Au urmat probleme la Dinamo Bucureşti, unde bilanţul este alarmant. Gruparea alb-roşie a ajuns la 18 cazuri de Covid numai în lot! Este vorba despre următorii fotbalişti: Valentin Lazăr, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Alexandru Răuță, Ștefan Fara, Andrei Sin, Diego Fabbrini, Aleksander Mitrovic, Dan Tălmaciu, Mattia Montini, Ionuț Șerban, Marco Ehmann, Andreas Mihaiu, Valentin Borcea, Mihai Neicuțescu, Daniel Popa, Robert Moldoveanu. Acestora li de adaugă unul dintre maseuri, un membru al staff-ului tehnic şi un membru al staff-ului administrativ.

Ultima echipă care a fost „atinsă“ de noul coronavirus este liderul campionatului, Universitatea Craiova. Ştiinţa se află în carantină după ce managerul echipei, Lucian Pretorian, a fost depistat pozitiv la începutul săptămânii. Rezultatele celorlalte teste efectuate la echipă au fost negative, dar ele trebuie repetate la 5 zile ca să se elimine orice dubiu.

Formaţiile Dinamo Bucureşti, CFR Cluj şi Universitatea Craiova nu au fost programate în campionat imediat după ce au confirmat cazurile de Covid-19.

În momentul de faţă clasamentele Ligii 1 se prezintă astfel:

Sursa: flashscore.ro
Sursa: flashscore.ro

Craiova ar pierde titlul în cazul „îngheţării“ campionatului!

Cazurile consemnate de Covid-19 au condus la o polemică în Liga 1, existând cluburi care cer „îngheţarea“ campionatului şi grupări care nu vor să audă de aşa ceva. Încheierea prematură ar dezavantaja-o în mod cert pe Universitatea Craiova, conform scenariului propus de LPF cluburilor, prezentat de Gazeta Sporturilor. Acest scenariu prinde contur, deoarece UEFA a trasat sarcina ca până pe 3 august toate ţările să-şi prezinte echipele participante în cupele europene. Ţinând cont de numărul mare de meciuri restante deja, de numărul de cazuri de îmbolnăviri în creştere şi de timpul scurt până la data impusă de UEFA, viitorul Ligii 1 este destul de sumbru.

Revenind la scenariul LPF, forul fotbalisic ar construi o ierarhie bazată pe procentul de puncte câștigate din totalul partidelor bifate în acest sezon competiţional. În acest caz, CFR Cluj păstrează titlul de campioană, iar FCSB ar prinde un loc de Europa League indiferent de rezultatul din finala Cupei, cu Sepsi. La polul opus, Dinamo ar evita retrogradarea fără emoții, regăsindu-se cu câteva locuri deasupra liniei roșii. Ar pica direct Chindia și Poli Iași, iar FC Voluntari ar merge la baraj pentru salvare/promovare cu locul al treilea din Liga 2. Altfel, codaşele insistă să nu retrogradeze nimeni.

Iată cum ar arăta clasamentul Ligii 1, după scenariul LPF-ului:

Clasamentul din play-off, calculat după procentul punctelor câștigate:
1.CFR Cluj 2 puncte / meci
2.„U“ Craiova 1,97 puncte / meci
3.Astra 1,58 puncte / meci
4.FCSB 1,51 puncte / meci
5.FC Botoșani 1,5 puncte / meci
6.Gaz Metan 1,35 puncte / meci

Clasamentul din play-out, calculat după procentul punctelor câştigate:
7.Viitorul 1,63 puncte / meci
8.Sepsi 1,22 puncte / meci
9.Dinamo 1,15 puncte / meci
10.Hermannstadt 1,14 puncte / meci
11.Clinceni 1,11 puncte / meci
12.FC Voluntari 1,05 puncte / meci
13.Poli Iași 0,94 puncte / meci
14.Chindia 0,85 puncte / meci

LPF a convocat o Adunare Generală pentru joi, 30 iulie. În ședința aceea se va discuta și despre propunerile de înghețare a sezonului, dar și despre soluțiile pentru validarea unui clasament.

Citeşte şi: Exclusiv / Sorin Cârţu explică exact cum se prezintă lucrurile la Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS