10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLask Linz coboară de pe primul loc. Liderul din Austria, penalizat cu șase puncte

Lask Linz coboară de pe primul loc. Liderul din Austria, penalizat cu șase puncte

Echipa LASK Linz a pierdut joi poziţia de lider al campionatului de fotbal al Austriei, după ce a primit o penalizare de şase puncte, însoţită de o amendă de 75.000 de euro, pentru încălcarea normelor de securitate sanitară impuse pentru evitarea infectării cu noul Covid-19.

Gruparea din oraşul Linz, calificată în optimile de finală ale actualei ediţii a competiţiei Europa League, a fost acuzată că a reluat prematur antrenamentele colective. Scandalul a fost declanşat de o înregistrare video realizată în timpul şedinţelor de pregătire, care demonstrează că fotbaliştii de la LASK s-au antrenat în efectiv complet în patru rânduri, într-o perioadă în care erau autorizate doar antrenamente în grupuri de maximum şase jucători.

În urma acestei sancţiuni, LASK Linz a coborât pe poziţia secundă a clasamentului, cedând fotoliul de lider rivalei Red Bull Salzburg.

Echipa din Linz a anunţat că intenţionează să facă apel împotriva acestei sancţiuni, anunță Agerpres. LASK a depus deja o plângere pentru efracţie, afirmând că o cameră a fost introdusă pe stadionul său, pentru a-i spiona antrenamentele, în lunile aprilie şi mai.

Campionatul Austriei se va relua marți, 2 iunie.

Citește și / Este oficial: Serie A se va relua pe 20 iunie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS