8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalItalia autorizează antrenamentele colective. Decizia reluării Seriei A, amânată

Italia autorizează antrenamentele colective. Decizia reluării Seriei A, amânată

Cluburile de fotbal din campionatul Italiei au primit undă verde pentru reluarea antrenamentelor colective. Grupările vor fi nevoite însă să aştepte până pe 28 mai decizia privind reluării Seriei A.

„Comitetul ştiinţific tehnic a aprobat protocolul Federaţiei italiene (FIGC) pentru reluarea antrenamentelor colective. Este o veste excelentă. Decizia este o etapă decisivă pentru revenirea fotbalului în Italia“, a anunţat ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora.

Ministrul Sportului a adăugat că pe 28 mai este prevăzută o întâlnire între preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, şi cel al Ligii italiene de fotbal, Paolo Dal Pino. Asta pentru „a se decide când ar trebui să se reia Serie A“.

„Important este să se reia cu intenţia fermă de a încheia campionatul. Apoi federaţiile vor decide modalităţile şi formatele de adoptat“, a mai spus Spadafora.

Sunt atenți la fiecare detaliu privind măsurile impuse la antrenamente

O măsură controversată de carantină propusă de autorităţi pentru reducerea riscurilor de propagare a Covid-19 a fost în final abandonată, a precizat demnitarul. Măsura respectivă prevedea o izolare obligatorie de două săptămâni, la reluarea pregătirilor colective, şi o carantină colectivă în cazul apariţiei unui test pozitiv la coronavirus în cadrul lotului.

Dacă un jucător este testat pozitiv, el va fi plasat în carantină, iar restul echipei va fi izolat şi monitorizat, în timp ce antrenamentele în grup vor continua.

Jucătorii echipelor din Serie A se antrenează individual începând din 4 mai. Campionatul italian, suspendat începând cu 9 martie, nu va putea fi reluat înainte de 14 iunie, potrivit unui decret guvernamental publicat luni.

Pandemia de coronavirus a ucis peste 32.000 de oameni în Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS