6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCeltic Glasgow a fost declarată campioană a Scoţiei. Hearts a retrogradat!

Celtic Glasgow a fost declarată campioană a Scoţiei. Hearts a retrogradat!

Celtic Glasgow a fost declarată campioană a Scoţiei, după ce cluburile din această ţară au votat astăzi încheierea sezonului din cauza pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Liga scoţiană de fotbal profesionist (SPFL) printr-un comunicat.

„În urma consultării tuturor celor 12 cluburi din prima divizie, conducerea SPFL a decis încheierea cu efect imediat a sezonului. Decizia înseamnă că Celtic a fost declarată campioană, iar Hearts a retrogradat în divizia a doua“, a precizat Liga din Scoția.

Clasamentul final a fost stabilit luând în calcul media punctelor obţinute pe meci. Astfel, poziția secundă din clasament a fost ocupăată de către formația Glasgow Rangers, la care a evoluat și Ianis Hagi. Pe 13 martie, în momentul întreruperii campionatului, Celtic avea un avans de 13 puncte faţă de Rangers şi un meci mai mult disputat.

Pe locul 3 s-a clasat Motherwell, iar pe poziţia a 4-a, Aberdeen. Kilmarnock, la care joacă portarul român Laurenţiu Brănescu, a ocupat locul 8.

Rangers a dorit la un moment dat o anchetă independentă despre felul în care a procedat SPFL în contextul pandemiei. Săptămâna trecută, propunerea lui Rangers a fost supusă la vot, dar majoritatea cluburilor membre ale SPFL au fost împotriva ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS