8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAutorităţile germane sunt de acord cu reluarea sezonului în Bundesliga

Autorităţile germane sunt de acord cu reluarea sezonului în Bundesliga

Germania se pregăteşte pentru reluarea campionatului naţional de fotbal începând din această lună, cu porţile închise, conform unui proiect de acord între cancelarul Angela Merkel şi autorităţile regionale, obţinut miercuri de AFP.

Reluarea meciurilor din prima şi a doua divizie din Bundesliga, pentru a „limita daunele economice“, este considerată „acceptabilă“ începând din cursul acestei luni, cel mai probabil pe 21 mai, conform presei germane.

În acest caz, Germania va fi primul campionat european major care îşi va relua competiţia. Asta în condiţiile în care Franţa a pus deja capăt sezonului săptămâna trecută, iar Anglia, Spania şi Italia speră în cel mai bun caz într-o reluare în cursul lunii iunie.

Data oficială a reluării va fi stabilită astăzi

Decizia de relansare a Bundesligii urmează să fie confirmată astăzi, în cursul unei videoconferinţei între cancelar şi şefii guvernelor regionale, care au ultimul cuvânt în privinţa autorizării evenimentelor sportive pe teritoriul lor.

„Reluarea competiţiilor urmează să fie precedată de o carantină de două săptămâni, dacă este necesar sub forma unor tabere de antrenament“, conform proiectului de acord.

Liga germană de fotbal (DFL) pledează de mai mult timp pentru această reluare, vitală pentru supravieţuirea economică a unui sector cu 56.000 de angajaţi în Germania. DFL a prezentat puterilor publice un protocol sanitar foarte strict, bazat pe multiplicarea testelor de depistare a coronavirusului, care ar permite relansarea competiţiei cu riscuri cât mai mici.

„Cluburile germane vor recupera 300 milioane euro din drepturile de televizare“

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, consideră că acest protocol „este coerent şi poate servi chiar drept model pentru alte sporturi“.

Dacă ultimele nouă etape din Bundesliga (prima şi a doua divizie) se vor putea disputa, cluburile germane vor recupera 300 milioane euro din drepturile de televizare. Suma va mai compensa pierderile din această perioadă, în condiţiile în care 12 dintre cele 36 de echipe din primele două ligi sunt în pragul falimentului, conform presei sportive germane.

DFL a convocat pentru joi o adunare generală în videoconferinţă, în cadrul căreia urmează să fie finalizat planul de reluare a competiţiei.

Înainte de oprirea sezonului, după etapa a 25-a, Bayern Munchen era lider al clasamentului, cu un avans de patru puncte faţă de Borussia Dortmund. Bavarezii vizează al optulea lor titlu naţional consecutiv.

Citește și: Paris Saint-Germain nu va reveni la antrenamente în luna mai

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS