9.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăSportFotbalEchipele din prima ligă portugheză au reluat antrenamentele

Echipele din prima ligă portugheză au reluat antrenamentele

Echipele din prima ligă portugheză, Primeira Liga, au revenit de ieri la antrenamente, după relaxarea restricţiilor introduse în contextul pandemiei de coronavirus, informează Agerpres, care citează Reuters.

Oficiali ai clubului FC Porto, liderul la zi, au anunţat că jucătorii săi au fost supuşi unor teste medicale specifice şi împărţiţi în grupuri, pentru a respecta distanţarea socială.

„Vom încerca să găsim cele mai bune soluţii şi metode pentru a ne putea pregăti, chiar dacă trebuie să fim cât mai distanţaţi“, a punctat şi antrenorul lui Benfica Lisabona, Bruno Lage.

Campionatul ar putea fi reluat la finalul acestei luni

Premierul portughez Antonio Costa afirma vineri că Primeira Liga s-ar putea relua începând cu data de 30 mai. Reamintim că toate meciurile din campionat au fost suspendate pe 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Costa a menţionat însă că va fi nevoie şi de acceptul autorităţilor medicale, iar dacă totul va fi în regulă, partidele se vor desfăşura în absenţa spectatorilor.

Sindicatul fotbaliștilor a „certat“ cluburile

Luna trecută, Sindicatul fotbaliştilor din Portugalia (SJPF) a catalogat trimiterea, de către cluburi, a jucătorilor în şomaj tehnic în perioada pandemiei de coronavirus drept o variantă „oportunistă“. Acesta a solicitat grupărilor să-şi identifice propriile măsuri de protecţie financiară, dar nu în detrimentul angajaţilor.

Belenenses a fost primul club din Primeira Liga care a anunţat că trimite în şomaj tehnic o parte a staff-ului tehnic pe o perioadă nedeterminată.

Joaquim Evangelista, preşedintele SJPF, declara în aprilie pentru Diario de Noticias că se aşteaptă ca şi alte cluburi să urmeze această procedură.

„SJPF a fost implicat într-un dialog permanent cu Liga pentru a găsi o soluţie de compromis care să protejeze drepturile jucătorilor şi să garanteze sustenabilitatea financiară a activităţii. Din păcate, unele cluburi, ignorând aceste negocieri au decis unilateral să apeleze la şomaj tehnic. Aceste cluburi transmit societăţii portugheze mesajul că în vremuri de criză nu sunt în stare să-şi gestioneze problemele“, spunea Evangelista.

Citește și: Universitatea Craiova își află astăzi adversara din finala eCupei României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Varianta Omicron a ajuns și în Germania

Autoritățile din Germania au informat sâmbătă că au detectat...

ȘTIRI GdS