10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFotbalul din Franța, la pământ. Sportul colectiv, suspendat până în septembrie

Fotbalul din Franța, la pământ. Sportul colectiv, suspendat până în septembrie

Pandemia de coronavirus a dus la supendarea evenimentelor sportive, iar acum mai multe campionate au fost anulate oficial. În urma unei întâlniri care a avut loc astăzi, oficialii din Franța au decis încheierea sezonului din Ligue 1 si Ligue 2.

Informația a fost anunțată de prim-ministrul Edouard Philippe, în Adunarea Generală.

„Marile evenimente sportive nu pot avea loc mai devreme de septembrie. Sezonul 2019/2020 nu poate reveni”, a spus prim-ministrul Franței, Édouard Philippe.

Decizia s-a luat printr-o nouă videoconferință. Au participat și ministrul sporturilor, Roxana Mărăcineanu, precum și președinții Federației și ai Ligii, Noel La Graet și Nathalie Boy.

RMC Sport anunță că fotbalul profesionist nu va reveni înainte de luna august, astfel că va începe direct cu sezonul 2020/2021.

Luna mai, decisivă pentru stabilirea ultimelor detalii

Tot ce mai rămâne este ca oficialii fotbalului francez să discute la începutul lunii mai despre toate detaliile nestabilite încă, precum echipele care promovează, cele care retrogradează, cine merge în cupele europene și, bineînțeles, dacă titlul de campioană i se va acorda lui PSG.

Inițial, era prevăzută reluarea activităților sportive din 11 mai, dată la care expiră starea de urgență. Însă, autoritățile medicale au demonstrat că pericolul este prea mare în ceea ce privește infectările cu coronavirus.

Citește și: UEFA forțează federațiile să reia competițiile cât mai curând

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS