7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCampionatul Olandei a fost anulat și scandalul este imens

Campionatul Olandei a fost anulat și scandalul este imens

Actualul sezon al campionatului Olandei a fost anulat, a anunţat federaţia olandeză de fotbal (KNVB). Aceasta a precizat că nu se va acorda titlul de campioană şi nicio echipă nu va retrograda. Decizia vine ca urmare a faptului că Guvernul a interzis desfăşurarea de evenimente majore până la 1 septembrie.

Ajax este lider în clasament la egalitate de puncte cu AZ Alkmaar, dar are un golaveraj mai bun. Cele două echipe vor merge în preliminariile Champions League.

Nicio echipă nu va retrograda, aşa cum nicio echipă nu va promova. Președinții cluburilor implicate în lupta pentru promovarea pe prima scenă amenință că vor contesta decizia.

„A fugit ca un hoț

Clubul De Graafschap, care se afla pe poziția a doua în divizia secundă, la șapte puncte de poziția a treia, s-a revoltat.

„E clar cum s-a luat decizia. Un teatru de păpuși. Întâi s-au discutat mai multe scenarii, apoi s-a venit cu soluția asta. Întâi s-a zis că se va urma linia propusă de UEFA. Apoi au fost întrebate cluburile, rezultatul a fost 16 voturi împotrivă și 9 pentru. Dar au procedat exact invers“, a tunat Hans-Martijn Ostendorp, directorul general al clubului din Doetinchem.

„Eric Gudde (liderul Federației – n.r.) a anunțat decizia, a spus că nu va retrograda și nu va promova nimeni, apoi a închis videoconferința. A fugit ca un hoț în noapte. De ce? Simplu, pentru că decizia asta nu poate fi explicată. E clar că Federația consideră liga a doua un campionat de amatori“, a completat Hans-Martijn Ostendorp.

„E cea mai mare rușine din istoria fotbalului olandez“

Cambuur, liderul din liga a doua încă din luna octombrie, se află în aceeași situație cu De Graafschap și amență cu judecata.

„E cea mai mare rușine din istoria fotbalului olandez“, a spus antrenorul lui Cambuur, Henk de Jong.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS