5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalOficialii lui Arsenal au ajuns la un acord cu jucătorii privind reducerile salariale

Oficialii lui Arsenal au ajuns la un acord cu jucătorii privind reducerile salariale

Jucătorii şi antrenorii echipei Arsenal au fost de acord cu o reducere a salariilor de 12,5 % din cauza pandemiei de coronavirus. Clubul londonez a devenit astfel primul din Premier League care a anunţat o măsură de acest fel, informează Agerpres.

Mai multe grupări din Premier League şi-au trimis angajaţii în şomaj tehnic după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Altele, în schimb, cum ar fi West Ham United şi Southampton, au anunţat că jucătorii au acceptat amânări ale salariului. Liderul Liverpool, Tottenham Hotspur şi Bournemouth şi-au revizuit deciziile de a trimite în şomaj tehnic personalul în urma criticilor venite din partea suporterilor.

„Suntem bucuroşi să vă anunţăm că am ajuns la un acord voluntar cu jucătorii primei echipe şi antrenorii pentru a ajuta clubul în această perioadă critică. Reducerile cu 12,5 % din câştigurile anuale vor avea efect de luna aceasta, iar hârtiile vor fi completate zilele următoare“, se arată în comunicatul clubului.

Arsenal a precizat că „sumele asupra cărora s-a convenit“ vor fi plătite în cazul în care obiectivele vor fi îndeplinite în sezoanele următoare. Acordul dintre club şi jucători a fost bazat pe presupunerea că sezonul 2019/2020 va fi dus până la capăt, iar „tunarii“ vor încasa toţi banii care li se cuvin din drepturile de televizare.

„Economiile rezultate vor acopera o parte din riscurile financiare pe care le avem în acest sezon legate de veniturile din meciurile de acasă şi comerciale“, a precizat Arsenal.

Echipa londoneză ocupă locul 9 în clasament, la opt puncte de poziţia a patra, care garantează calificarea în bănoasa competiţie Liga Campionilor.

Citește și: Glasgow Rangers, aproape de transferul definitiv al lui Ianis Hagi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS