17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 2 / FC Argeş a suspendat contractele tuturor angajaţilor

Liga 2 / FC Argeş a suspendat contractele tuturor angajaţilor

Divizionara secundă Campionii FC Argeș a anunţat că a decis suspendarea tuturor contractelor angajaţilor pe perioada stării de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19. Urmează ca sportivii şi personalul angajat să primească 75 % din salariul mediu brut pe economie, conform ordonanţei 32 a Guvernului.

„Din cauza situaţiei create de pandemia de COVID-19, care a dus la sistarea totală a activităţii sportive, clubul FC Argeş a decis suspendarea contractelor pe durata perioadei stării de urgenţă. Astfel, salariile vor fi plătite integral până la data de 24 martie 2020. După această dată, sportivii şi personalul angajat al clubului să primească 75% din salariul mediu brut pe economie, conform Ordonanţei de Guvern nr.32/2020. Nu suntem singura echipă din fotbalul românesc care a decis să reducă cheltuielile în această perioadă de inactivitate.

Măsuri similare au fost luate de mai multe cluburi de Liga I şi Liga II. Menţionăm că după ridicarea stării de urgenţă, salariile sportivilor şi personalului angajat vor fi achitate conform contractelor în vigoare. Ştim că este o perioadă grea pentru toţi cetăţenii acestei ţări, dar cu calm şi înţelegere, sunt sigur că vom depăşi aceste momente dificile“, a declarat Mihai Foamete, preşedintele Comitetului Director al clubului FC Argeş, conform site-ului oficial.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS