16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAnunț oficial din Belarus. Vezi ce decizie a luat Federația în legătură cu sportul!

Anunț oficial din Belarus. Vezi ce decizie a luat Federația în legătură cu sportul!

Campionatul de fotbal din Belarus va rămâne singurul din Europa, cel puțin pentru moment, care se va mai disputa, în ciuda pandemiei de coronavirus care afectează întreaga lume. De asemenea, și hocheiul își va continua activitatea.

Deși aproape toate campionatele din lume sunt oprite, Federația din Belarus își păstrează decizia inițială. Anunțul a fost făcut de către secretarul general, Sergei Zhardetsk.

Urmărim situația zilnic și avem încredere în sistemul medical, însă, până acum, nu există niciun motiv pentru care să oprim campionatul. Știm că situația din unele țări este foarte serioasă. Ne-am consultat cu autoritățile din Belarus și am decis ca meciurile să se dispute în continuare, cel puțin pentru moment”, a declarat Sergei Zhardetski, pentru ESPN.

Fotbalul din Belarus, de interes la nivel mondial

Pentru că pandemia de COVID-19 a dus la suspendarea majorității competițiilor sportive și pentru că suporterii își doresc, totuși, să vadă fotbal, mai multe țări din întreaga lume au decis să cumpere drepturile TV pentru liga națională de fotbal din Belarus. Printre aceste țări se numără Rusia, Ucraina, Israel sau India.

O astfel de popularizare sporită este bună pentru fotbalul din Belarus. Există un interes important legat de drepturile TV și mai multe țări transmit meciurile. Totuși, nu cred că e momentul să privim partea comercială”, a mai spus Zhardetski.

Citește și: Răzvan Marin nu mai are viitor la Ajax. „Lăncierii” îi caută înlocuitor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS