9.4 C
Craiova
vineri, 24 septembrie, 2021
Știri de ultima orăSportFotbalBelgia, la un pas de a „îngheța“ anul competițional și de a stabili campioana

Belgia, la un pas de a „îngheța“ anul competițional și de a stabili campioana

Consiliul de Administraţie al ligii profesioniste belgiene de fotbal (Pro League) a recomandat încheierea imediată a campionatului şi acordarea titlului de campioană echipei FC Bruges, prima clasată la momentul întreruperii competiţiei în luna martie.

Decizia de încheiere anticipată a competiţiilor profesioniste, în prezent suspendate din cauza propagării pandemiei de coronavirus, urmează să fie validată de votul Adunării Generale a Pro League, ședință care va avea loc pe 15 aprilie. Dacă se va aproba închiderea sezonului, primele clasate în primele două ligi vor fi declarate campioane şi niciun club nu va retrograda.

După 29 de etape, FC Bruges este lider în prima ligă cu 70 puncte, urmată de Gent, cu 55 puncte, și Sporting Charleroi, 54 puncte.

FC Bruges ar urma să se califice direct în viitorul sezon al Ligii Campionilor, în timp ce Gent va intra în play-off. Pe de altă parte, Charleroi, Antwerp şi Standard Liege, următoarele clasate, vor intra în tururile preliminarii ale Europa League. Consiliul de Administraţie al Pro League a propus, dacă nu vor apărea alte obstacole, menţinerea datei de 30 iunie pentru finala Cupei Belgiei dintre FC Bruges şi Antwerp.

Citește și: Adrian Mutu îl face pe Becali să tresară. Vezi cine este remarcatul selecționerului U21!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României / „U“ Craiova – CFR Cluj, scor...

Universitatea Craiova s-a impus în 16-imile de finală în...

ȘTIRI GdS