16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalȘoc în lumea fotbalului: a murit Martin Tudor! (UPDATE)

Șoc în lumea fotbalului: a murit Martin Tudor! (UPDATE)

Fostul antrenor cu portarii al Universității Craiova din mandatul lui Victor Pițurcă, Martin Tudor, a decedat la doar 43 de ani. Fostul goalkeeper al Stelei ar fi suferit un infarct.

Martin Tudor se afla în Reșița, la casa prietenei sale. Aceasta a sunat la medici, salvarea a venit rapid, dar fostul fotbalist nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

Apropiații spun Martin Tudor mai suferise un preinfarct anul trecut și că era devastat după divorțul consemnat în urmă cu aproximativ cinci ani.

A fost un portar foarte bun, respectat

Născut la Avrig, pe 10 iunie 1976, portarul Martin Tudor și-a început fotbalul la Jiul Petroșani. A debutat în echipa mare la 20 de ani, într-un meci cu Petrolul Ploiești. A fost singurul său meci pentru echipa de seniori a Jiului, pentru că în 1997 a semnat cu Olimpia Satu Mare.

După ce a promovat cu Olimpia Satu Mare în Liga 1 și a petrecut un sezon în prima divizie, portarul Martin Tudor a fost contactat de Steaua. În 1999 a făcut pasul spre București. Șase ani a apărat în Ghencea, după care a semnat cu CFR Cluj. În finalul carierei a părăsit CFR-ul pentru rivala Universitatea Cluj, aceasta fiind ultima echipă la care a activat. S-a retras oficial în 2008.

Martin Tudor a făcut parte din staff-ul lui Victor Pițurcă

Portarul Martin Tudor a adunat 184 de apariții în Liga 1 și a cucerit de două ori titlul, de fiecare dată cu Steaua. După retragere, Martin Tudor s-a îndreptat spre o carieră în antrenorat. A fost mai întâi antrenor de portari la Steaua, după care a mers alături de Victor Pițurcă la Universitatea Craiova, la echipa națională și la Al-Ittihad.

După revenirea în țară, în 2017, a mai lucrat la Daco-Getica, CSM Reșița și Sportul Snagov.

Foștilor colegi nu le vine să creadă

Moartea lui Martin Tudor i-a șocat pe foștii colegi.

„Sunt șocat, tremur tot de când am aflat vestea. Ieri a fost ziua mea și chiar am vorbit cu el la telefon, mi-a urat la mulți ani și părea foarte ok. Într-adevăr a mai avut o problemă, nu s-a simțit bine. A făcut un preinfarct (în Turcia, în 2019, când era cu Chiajna în cantonament în Antalya – n.r.). A stat internat o zi la spital, i-au făcut investigații și îmi închipuiam că nimic nu era grav, din moment ce i-au dat drumul. Știu că s-a speriat foarte tare. Nu am cuvinte să spun ce simt acum. Dumnezeu să-l odihnească“, a spus Laurențiu Diniță, pentru gsp.ro.

„Nu-mi vine să cred! E o tragedie! Îmi pare atât de rău. Nici nu stiu ce să mai zic“, a punctat Daniel Oprița.

„Sunt șocat! Nu pot să vorbesc de Tudorică… Nu-mi vine să cred“, a afirmat Adrian Neaga.

„Totul s-a întâmplat în jurul orei 10.00. Era acasă, la Reșița! Ambulanța a ajuns foarte repede la el, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. A murit, săracul… Dumnezeu să-l ierte“, a explicat Dorinel Munteanu.

Citește și: Peluza Nord – „U“ Craiova 3-5. Meciul virtual a strâns 60.710 lei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS