9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalJuventus Torino a anunţat reducerea salariilor jucătorilor şi antrenorului

Juventus Torino a anunţat reducerea salariilor jucătorilor şi antrenorului

Ca numeroase alte cluburi din Europa, Juventus Torino a anunţat că va reduce salariul jucătorilor săi şi antrenorului Maurizio Sarri în perioada „martie-iunie“, pentru a modera impactul pandemiei de coronavirus asupra bugetului său.

„Consecinţele economice şi financiare ale acordului încheiat (pentru reducerea salariilor) vor avea un impact pozitiv asupra a 90 de milioane de euro în exerciţiul financiar 2019/2020“, au estimat „bianconeri“, liderii campionatului de fotbal al Italiei, întrerupt cel puţin până pe 3 aprilie.

Piemontezii au în efectivul lor mai multe vedete cu salarii uriaşe, între care cvintuplul „Balon de Aur“ Cristiano Ronaldo.

Juventus a adăugat, totodată, că în ipoteza în care sezonul se va termina mai târziu decât era prevăzut, efectivul torinez va fi plătit cu sume micşorate pe durata lunilor adiţionale de competiţie.

O întrerupere definitivă a sezonului în Serie A ar putea costa între 550 şi 650 milioane euro, conform unui audit recent.

Italia, ţara cea mai afectată de pandemia de Covid-19, a depăşit sâmbătă pragul de 10.000 de morţi, înregistrând aproape o treime din decesele la nivel mondial din cauza coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS