11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSelecţionerul Angliei îi îndeamnă pe fani „să aibă grijă unii de alţii“

Selecţionerul Angliei îi îndeamnă pe fani „să aibă grijă unii de alţii“

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate, i-a îndemnat pe suporteri „să aibă grijă unii alţii“, într-o scrisoare dată publicităţii astăzi. Asta în timp ce Marea Britanie îşi continuă bătălia cu epidemia de coronavirus, informează agenţia dpa, citată de Agerpres.

„Pentru toţi cei din ţara noastră, obiectivul principal în prezent – şi în următoarele luni – este fără îndoială să avem grijă de familiile noastre. În acelaşi mod în care v-aţi reunit cu toţii pentru a susţine echipa noastră, am trebuie să lucrăm împreună pentru a lupta împotriva unui virus care produce probleme emoţionale multor oameni. Aveţi grijă unii de alţii. Vă rog să nu suferiţi singuri şi nu uitaţi că marea noastră ţară a mai trecut prin astfel de provocări enorme şi înainte, iar acum o vom face din nou, împreună“, a scris Southgate.

Cadrele medicale, elogiate


În scrisoarea sa, Southgate a ţinut să felicite personalul medical şi pe toţi angajaţii din sănătate, pe care i-a descris drept „eroi“, pentru eforturile pe care le depun în lupta împotriva noului coronavirus.

Premierul britanic Boris Johnson a închis toate şcolile şi a anulat examenele viitoare ale studenţilor, în timp ce multe afaceri se închid, într-o economie aflată în dificultate.

În privinţa fotbalului, Anglia şi-a amânat meciurile amicale cu Italia şi Danemarca, programate la finele acestei luni (27, respectiv 31 martie), în timp ce partidele de pregătire cu Austria (2 iunie) şi România (7 iunie) au fost anulate, după ce turneul final al Campionatului European din această vară a fost la rândul său amânat până în 2021.

Selecţionerul Angliei a precizat, totodată, că toată lumea trebuie să uite că EURO 2020 a fost amânat, dar a adăugat că fiecare membru al echipei sale va avea şansa sa, anul viitor.

„Nu ar trebui să mai petrecem nicio clipă gândindu-ne la amânarea competiţiei. Sunt sigur că, atunci când va veni momentul, nu voi putea fi mai mândru că sunt liderul acestei echipe“, a conchis Gareth Southgate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS