7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalOficialii lui Rangers sunt gata să pună jos 5 milioane de euro pentru Ianis Hagi

Oficialii lui Rangers sunt gata să pună jos 5 milioane de euro pentru Ianis Hagi

Internaţionalul român Ianis Hagi pare să-şi fi găsit echipa pe care se pliază jocul său. După tentativele eşuate din Italia, la Fiorentina, şi Belgia, la Genk, decarul naţionalei de tineret a ajuns în Scoţia, la Glasgow Rangers, sub formă de împrumut, şi se pare că va rămâne acolo şi din vară.

Ianis Hagi i-a cucerit pe scoţieni de la primele jocuri în tricoul albastru. Atât fanii, cât şi antrenorul lui Rangers, celebrul Steven Gerrard, au fost încântaţi de evoluţiile mijlocaşului român. Ianis a reuşit deja trei goluri, două pase decisive şi multe alte execuţii spectaculoase în cele 11 meciuri jucate pentru echipa scoţiană. Aceste dovezi clare că este un jucător de valoare şi de viitor i-a îndemnat pe oficialii clubului din Glasgow să se hotărască să-l transfere definitiv. Mutarea se va produce în vară, după cum anunţă site-urile apropiate clubului Rangers.

Reamintim că mijlocaşul de 21 de ani este împrumutat, până la finalul sezonului, de la Genk, dar Rangers are prima opţiune de cumpărare a românului. Suma solicitată de belgieni nu este deloc mare, în discuţie fiind vorba de cinci milioane de euro.

Steven Gerrard îl doreşte cu insistenţă pe Ianis

Presa din Scoţia scrie că antrenorul Steven Gerrard a insistat pentru transferul a doi jucători în vara acestui an, ambii împrumutaţi la Rangers. Ianis Hagi şi Florian Kamberi, în schimbul cărora scoţienii vor plăti şase milioane de euro. Hibernian solicită doar un milion de euro pentru fotbalistul elveţian, şi el cu evoluţii bune până acum.

Jurnaliştii scoţieni notează că oficialii lui Rangers şi-au dat deja acordul, iar Ianis Hagi şi Florian Kamberi au fost anunţaţi deja că, începând din sezonul următor, vor face parte în continuare, dacă îşi vor da acordul, din lotul lui Steven Gerrard.

Decizia dacă va rămâne sau nu în Scoţia îi aparţine lui Ianis Hagi, mai ales că actualul sezon se pare că se va prelungi din cauza pandemiei de coronavirus.

Federaţia Scoţiană de Fotbal are două posibilităţi în privinţa primei ligi în acest moment. Fie nu va relua sezonul, chiar dacă pericolul de COVID-19 va trece, fie va prelungi campionatul şi peste vară. În acest al doilea caz se vor lua măsuri speciale în privinţa contractelor jucătorilor.

Football.london susţine că jucătorii împrumutaţi ar putea primi derogări în privinţa contractelor, caz în care vor mai putea juca pentru câteva luni la clubul respectiv.

„Legal, contractele anumitor jucători vor expira pe 30 iunie. În cazul în care campionatul se va juca şi după data de 30 iunie, atunci vom fi nevoiţi să facem contracte speciale. E un lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. Momentan, acest aspect nu există în statut“, a declarat fostul director sportiv al lui Liverpool şi Tottenham, Damien Comolli, pentru BBC Radio 5 Live.

Citeşte şi: UEFA pare să se fi decis în privinţa amânării Campionatului European din 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS