14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor / „Galacticii“ nu mai sunt „galactici“. Real a dezamăgit cu City!

Liga Campionilor / „Galacticii“ nu mai sunt „galactici“. Real a dezamăgit cu City!

Deţinătoarea celor mai multe trofee de Liga Campionilor, Real Madrid, a dezamăgit profund în meciul susţinut miercuri seară, în faţa lui Manchester City. Spaniolii au cedat cu 2-1 în faţa britanicilor, chiar pe „Santiago Bernabeu“ (75.615 spectatori), în manşa întâi a optimilor de finală din Champions League.

„Galacticii“, oscilanţi ca rezultate şi joc în ultimul timp, au deschis scorul prin Isco. Acesta a finalizat de la câţiva metri o pasă primită de la Junior Vinicius, în urma unei acţiuni de pe partea stângă (’60, 1-0).

Britanicii, mult mai activi şi mai periculoşi pe toată durata meciului, au replicat spre final. Gabriel Jesus a egalat cu o lovitură de cap, de la 6 metri, existând acolo şi o suspiciune de fault asupra lui Ramos (’78, 1-1).


Cel de-al doilea gol a venit dintr-un penalti dictat după un fault evident al lui Carvajal. Lovitura de pedeapsă şi-a asumat-o De Bruyne, belgianul executându-l fără probleme pe conaţionatul său, Courtois (’83, 1-2).

Pe lângă victorie, „cetăţenii“ au obţinut şi eliminarea căpitanului madrilenilor, Sergio Ramos. Acesta a văzut direct cartonaşul roşu, după ce l-a „agăţat“ pe Gabriel Jesus în marginea careului mare (’86).

Returul cu City se va disputa pe 17 martie, de la ora 22.00, pe „Etihad Stadium“ din Manchester.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Mendy – Modric (’84, Lucas), Casemiro, Valverde – Isco (’84, Jovic), Benzema, Junior Vinicius (’75, Bale). Antrenor: Zinedine Zidane.

Man. City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte (’33, Fernandinho), B. Mendy – Gundogan, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Gabriel Jesus, B. Silva (’75, Sterling). Antrenor: Josep Guardiola.

Cartonaşe galbene: Valverde ’48, Modric ’54 / Mendy ’29.
Cartonaş roşu: Ramos ’86.
A arbitrat: D. Orsato (Italia).

Pentru Real Madrid vine un meci de foc şi în campionat. Trupa lui Zinedine Zidane întâlneşte duminică, 1 martie, de la ora 22.00, pe teren propriu, pe FC Barcelona. „El Clasico“ încheie runda 26 din LaLiga.

Zidane: Acest rezultat ne face mult rău tuturor

Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, a afirmat că madrilenii au comis mari erori în meciul cu City.

„Este complicat să joci bine şi totuşi să pierzi în maniera asta. Acest rezultat ne face mult rău tuturor. Va trebui să câştigăm acolo. Am pierdut o oportunitate aici, asta este tot. Duminică, în derbiul cu FC Barcelona, avem o şansă de a redresa această pasă proastă. Va fi un meci mare. Ne-a lipsit concentrarea. Am comis erori“, a spus tehnicianul francez.

„Ultimele zece minute ne-au făcut rău. Şi nu este o chestiune legată de faptul că ar fi trebuit sau nu să fac schimbări. Am avut trei sau patru luni bune, cu rezultate foarte bune, dar acum situaţia s-a complicat pentru noi. Acum facem meciuri slabe, la nivelul rezultatelor, nu la nivelul jocului. Şi am fost pedepsiţi. Repet, duminică, la El Clasico, este o oportunitate să ieşim din această pasă proastă. Avem datoria să credem că mergem la Manchester pentru a ne califica. Trebuie să mergem să câştigăm acolo, suntem capabili să o facem şi asta vom face în meciul retur“, a adăugat Zidane.

Citeşte şi: Liga Campionilor / Lyon a obţinut o victorie „scurtă” cu Juventus şi speră la calificare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS