16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMiracolul s-a produs. CFR, 12 puncte pentru România și calificare la pas

Miracolul s-a produs. CFR, 12 puncte pentru România și calificare la pas

Campioana României, CFR Cluj a reușit joi seară o calificare spectaculoasă în șaisprezecimile Ligii Europa. Trupa lui Dan Petrescu a trecut de Celtic în ultimul meci din grupă, cu scorul de 2-0 și a obținut un rezultat mare pentru un club din România.

Ardelenii au profitat de faptul că formația din Scoția nu s-a deplasat în România cu întreg lotul și a dominat copios jocul de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”. Dacă în prima parte a meciului nu au fost ocazii notabile la cele două porți, repriza a doua a fost diametral opusă.

45 de minute cât pentru o primăvară europeană

CFR a controlat jocul și a punctat pentru prima dată în minutul 49. Andrei Burcă a trimis imparabil cu capul, din centrul careului advers, după o centrare perfectă venită de la Deac. Mai mult de atât, după golul marcat, CFR nu a lăsat garda jos și a mai ratat două ocazii uriașe, prin Traore și Deac. În cele din urmă, Djokovic a adus liniștea în Gruia, după ce a finalizat la vinclu din marginea careului advers. S-a încheiat 2-0, iar CFR Cluj va participa în șaisprezecimile Ligii Europa.

CFR Cluj: Arlauskis, Susic, Burcă, Cestor, Camora – Djokovic (83, Aurelio), Bordeianu, Culio – Deac (85, Hoban), Traore, Omrani (73, Golofca). Antrenor: Dan Petrescu.

Celtic: Gordon – Bauer, Jullien (46, Ajer), Bitton, Bolingoli – Robertson, Ntcham – Sinclair, Morgan (67, Bayo), Johnston (73, Dembele)- Griffiths. Antrenor: Neil Lennon.

În celălalt joc al grupei, Lazio a pierdut pe terenul celor de la Rennes cu 0-2.

Clasament: 1. Celtic 13 (10:6), 2. CFR Cluj 12 (6:4), 3. Lazio 6 (6:9), 4. Rennes 4 (5:8).

Tragerea la sorți a șaisprezecimilor de finală va fi luni, 16 decembrie, de la ora 14.00.

Poate te interesează și: Gala „Ilie Balaci” şi-a desemnat oficial câştigătorii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS