6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRoman Abramovici a respins o ofertă de cumpărare a lui Chelsea

Roman Abramovici a respins o ofertă de cumpărare a lui Chelsea

Patronul lui Chelsea Londra, Roman Abramovici, a respins oferta unui om de afaceri american pentru cumpărarea clubului englez. Informaţia a fost anunţată astăzi Wall Street Journal şi Financial Times, citate de Agerpres.

Roman Abramovich nu a acceptat oferta omului de afaceri Todd Boehly. Americanul nu a oferit preţul dorit de oligarhul rus, de 3 miliarde de lire sterline (3,6 miliarde de euro). Todd Boehly este acţionar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers.

„Încă un investitor american care încearcă să cumpere o participaţie în fotbalul european“, a comentat Financial Times.
Săptămâna trecută, fondul californian Silver Lake a cumpărat, pentru 500 de milioane de dolari, circa 10% din acţiunile City Football Group (CFG). Acest holding controlează opt cluburi, printre care Manchester City. CFG a ajuns astfel la 4,8 miliarde de dolari (4,3 miliarde de euro).

Nu se ştie cât ar fi fost oferta făcută lui Abramovici pentru Chelsea

Nu se ştie exact ce propunere i-a făcut Boehly lui Abramovici. Cele 3,6 miliarde de euro înseamnă o sumă mult peste evaluările specialiştilor.

Potrivit clasamentului valorii financiare a cluburilor europene de top, stabilit de un cabinet KPMG, Chelsea este în 2019 pe locul 6 pe lista celor mai „scumpe“ cluburi din lume. Are o valoare estimată la 2,2 miliarde euro. Pe primul loc este Real Madrid, cu 3,2 miliarde de euro.

Abramovici a cumpărat-o pe Chelsea în 2003 pentru 140 de milioane de euro. Anul trecut, el a avut mai multe oferte pentru cumpărarea clubului, una chiar de la
Silver Lake.
Aceste oferte au venit în perioada crizei diplomatice dintre Marea Britanie şi Rusia după tentativa de otrăvire a unui fost agent dublu rus şi a fiicei sale în Anglia. Anul trecut, autorităţile britanice nu i-au prelungit viza lui Abramovici. Acesta a cerut naţionalitatea israeliană şi a renunţat să investească 500 de milioane de lire sterline pentru un un nou stadion.

Citeşte şi: FRF l-a vrut pe Cosmin Contra la națională și pentru barajul CE 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS