Acasă Sport Fotbal România, dezavantajată de noul sistem de calificare la CM 2022

România, dezavantajată de noul sistem de calificare la CM 2022

-

UEFA a decis azi în Comitetul Executiv de la Nyon care va fi sistemul de calificare la Mondialul din 2022. Și, dacă pentru Euro 2020, s-au calificat 24 de naționale, 20 din preliminarii (primele două din fiecare grupă) și cele patru din barajul Ligii Națiunilor, la CM vor fi mult mai puține.

Numai 13 naționale europene se vor califica la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Cele 10 câștigătoare ale grupelor din preliminarii obțin biletele direct. Cele 10 locuri secunde din preliminarii și cele mai bune două echipe din Liga Națiunilor necalificate direct la CM vor juca baraj: 12 formații, 6 semifinale, 3 finale. Învingătoarele finalelor merg la Mondial.

Cele 55 de selecționate care participă în preliminariile europene vor fi împărțite în zece grupe, cinci de câte cinci echipe (în care vor intra finalistele Diviziei A a Ligii Națiunilor) și cinci de câte șase, informează gsp.ro.

Tragerea la sorți pentru aceste preliminarii va avea loc în decembrie 2020. Acolo se va ține cont de poziția ocupată în clasamentul FIFA. În acest moment, suntem pe locul 37 la general, dar pe 22 printre naționalele continentale. 

Poate te interesează şi: CCA a desemnat brigada de arbitri pentru meciul „U“ Craiova – FC Botoşani

ȘTIRI VIDEO GdS

Dacian Ciolos: Ne propunem sa organizam un congres al diasporei

Preşedintele Partidului Unitate, Libertate şi Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloş, a anunţat sâmbătă, la Convenţia Naţională a formaţiunii, intenţia de a organiza un...