14.6 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal România, dezavantajată de noul sistem de calificare la CM 2022

România, dezavantajată de noul sistem de calificare la CM 2022

UEFA a decis azi în Comitetul Executiv de la Nyon care va fi sistemul de calificare la Mondialul din 2022. Și, dacă pentru Euro 2020, s-au calificat 24 de naționale, 20 din preliminarii (primele două din fiecare grupă) și cele patru din barajul Ligii Națiunilor, la CM vor fi mult mai puține.

Numai 13 naționale europene se vor califica la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Cele 10 câștigătoare ale grupelor din preliminarii obțin biletele direct. Cele 10 locuri secunde din preliminarii și cele mai bune două echipe din Liga Națiunilor necalificate direct la CM vor juca baraj: 12 formații, 6 semifinale, 3 finale. Învingătoarele finalelor merg la Mondial.

Cele 55 de selecționate care participă în preliminariile europene vor fi împărțite în zece grupe, cinci de câte cinci echipe (în care vor intra finalistele Diviziei A a Ligii Națiunilor) și cinci de câte șase, informează gsp.ro.

Tragerea la sorți pentru aceste preliminarii va avea loc în decembrie 2020. Acolo se va ține cont de poziția ocupată în clasamentul FIFA. În acest moment, suntem pe locul 37 la general, dar pe 22 printre naționalele continentale. 

Poate te interesează şi: CCA a desemnat brigada de arbitri pentru meciul „U“ Craiova – FC Botoşani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

ȘTIRI GdS

Persoană cu probleme medicale, salvată din Masivul Parâng

O acțiune de salvare a angajaților din cadrul Serviciului Județean al Salvamont al Consiliului Județean Gorj a avut loc aseară în Masivul...

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

Covid-19 ar putea declanşa diabetul zaharat

La începutul pandemiei de SARS-CoV-2, medicii atrăgeau atenția asupra faptului că persoanele cu diabet se confruntă cu un risc mai mare de...

Medicamentele pentru Covid folosite în România, retrase din studiile...

Medicamentele care fac parte din protocolul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul Covid, utilizate în spitalele din România, inclusiv în Craiova, au fost retrase...

Au recunoscut că au depus documente false la APIA

Au recunoscut că au depus documente false la APIA.

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare...

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare de la evaluarea naţională