5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSpania - România / Tricolorii promit să pună suflet în jocul de la Madrid

Spania – România / Tricolorii promit să pună suflet în jocul de la Madrid

Naţionala României a ratat calificarea la Campionatul European din 2020, dar trage speranţe să câştige cele două meciuri din martie, contra Scoţiei sau Islandei, în play-off-ul Ligii Naţiunilor, şi astfel să ajungă la turneul final pe ruta ocolitoare. Până atunci, tricolorii lui Cosmin Contra mai au de susţinut un meci, ultimul, din grupa F a preliminariilor, contra Spaniei, formaţie calificată la CE de pe primul loc. Întâlnirea cu ibericii va avea loc astăzi, de la ora 21.45 (Pro TV), pe stadionul „Wanda Metropolitano“ din Madrid. În paralel se desfăşoară şi celelalte două întâlniri din grupa F: Suedia – Insulele Feroe, Malta – Norvegia.

Clasamentul grupei F, după 9 etape consumate: 1. Spania 23 puncte (golaveraj 26-5), 2. Suedia 18 (20-9), 3. România 14 (17-10), 4. Norvegia 14 (17-10), 5. Insulele Feroe 3 (4-27), 6. Malta 3 (2-25).

Brigadă din Belarus în jocul cu Spania

Confruntarea de pe pământ iberic va fi arbitrată de o brigadă din Belarus. La centru va fi Aleksei Kulbakov, ajutat de Dmitri Zhuk și Oleg Maslyanko, al patrulea oficial fiind Denis Scherbakov.
Aleksai Kulbakov, care în decembrie va împlini 40 de ani, a devenit arbitru FIFA în 2005. A condus partida amicală Rusia – România 1-0 din noiembrie 2016 (Groznîi), dar și România – Grecia 0-0, din 7 septembrie 2015, meci din preliminariile Euro 2016. La nivel de cluburi, a oficiat la CFR Cluj – FC Copenhaga 2-0, în grupele Europa League din sezonul 2009/2010.

Contra ar putea rămâne în Madrid

Meciul cu Spania ar putea fi ultimul pentru Cosmin Contra la cârma naţionalei României. Curând îi expiră contractul cu FRF şi în mod normal nu-i va fi prelungit, pentru că a ratat calificarea, astfel că „Guriţă“ ar putea rămâne după joc acasă, în Madrid, el fiind stabilit în Spania de ani buni.

„Toată lumea e dezamăgită. Sunt la dispoziția federației, mai e un meci, contractul meu se termină în decembrie. Vom vedea ce se va întâmpla, dar, în principiu, contractul meu expiră după acest meci cu Spania“, a spus Contra.

Puşcaş: Orice meci este important

Tricolorii sunt marcaţi de ratarea calificării, dar spun că nu merg în excursie în Spania.

„Sunt dezamăgit pentru că am crezut cu toată inima, până la startul partidei cu Suedia, că vom reuși să ne calificăm. Trebuie să trecem însă rapid peste asta, pentru că avem șansa de a juca barajul din Liga Națiunilor. Trebuie să fim optimiști că vom reuși să ajungem la Campionatul European de anul viitor. Nu trebuie să ne gândim la numele adversarului din baraj. Oricare va fi acesta, va trebui să facem tot ce ține de noi pentru a fi la Euro! Chiar dacă meciul cu Spania este fără miză pentru calificare, îl vom trata cu maximă seriozitate și cu gândul la victorie. Orice meci pentru echipa națională este important și are încărcătura lui“, a declarat atacantul George Puşcaş, autor a şase goluri în aceste preliminarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS